Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2017:2968

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
01-11-2017
Datum publicatie
01-11-2017
Zaaknummer
201606936/2/R3
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Bij tussenuitspraak van 8 maart 2017, ECLI:NL:RVS:2017:579, heeft de Afdeling de raad opgedragen het besluit van 5 juli 2016 tot vaststelling van het bestemmingsplan "Recreatieterrein De Eilanden" (hierna: het vaststellingsbesluit) te herstellen. De tussenuitspraak is aangehecht.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

201606936/2/R3.

Datum uitspraak: 1 november 2017

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak in het geding tussen:

[appellant], wonend te [woonplaats],

en

de raad van de gemeente Krimpenerwaard,

verweerder.

Procesverloop

Bij tussenuitspraak van 8 maart 2017, ECLI:NL:RVS:2017:579, heeft de Afdeling de raad opgedragen het besluit van 5 juli 2016 tot vaststelling van het bestemmingsplan "Recreatieterrein De Eilanden" (hierna: het vaststellingsbesluit) te herstellen. De tussenuitspraak is aangehecht.

Bij besluit van 4 juli 2017 heeft de raad het plan gewijzigd vastgesteld (hierna: het vervangingsbesluit).

De Afdeling heeft bepaald dat een nader onderzoek ter zitting achterwege blijft.

Overwegingen

1.    In de tussenuitspraak is overwogen dat het vaststellingsbesluit, voor zover dat ziet op artikel 4, lid 4.2, aanhef en onder b, van de planregels, is genomen in strijd met artikel 3:2 van de Algemene wet bestuursrecht. Het beroep van [appellant] tegen dit besluit is gegrond en dit besluit moet in zoverre worden vernietigd.

2.    Met het vervangingsbesluit heeft de raad beoogd gevolg te geven aan de opdracht in de tussenuitspraak om het gebrek in het vaststellingsbesluit te herstellen. [appellant] heeft naar aanleiding van het vervangingsbesluit geen zienswijze ingediend. De Afdeling leidt hieruit af dat [appellant] geen bezwaren heeft tegen dit besluit. Het daartegen van rechtswege ontstane beroep is ongegrond.

3.    De raad dient op na te melden wijze tot vergoeding van de proceskosten te worden veroordeeld.

Beslissing

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

I.    verklaart gegrond het beroep tegen het besluit van de raad van de gemeente Krimpenerwaard van 5 juli 2016 tot vaststelling van het bestemmingsplan "Recreatieterrein De Eilanden";

II.    vernietigt het besluit van de raad van de gemeente Krimpenerwaard van 5 juli 2016 tot vaststelling van het bestemmingsplan "Recreatieterrein De Eilanden" voor zover het betreft artikel 4, lid 4.2, aanhef en onder b, van de planregels;

III.    verklaart ongegrond het beroep tegen het besluit van de raad van de gemeente Krimpenerwaard van 4 juli 2017 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan "Recreatieterrein De Eilanden";

IV.    veroordeelt de raad van de gemeente Krimpenerwaard tot vergoeding van bij [appellant] in verband met de behandeling van het beroep opgekomen proceskosten tot een bedrag van € 990,00 (zegge: negenhonderdnegentig euro), geheel toe te rekenen aan door een derde beroepsmatig verleende rechtsbijstand;

V.    gelast dat de raad van de gemeente Krimpenerwaard aan [appellant] het door hem voor de behandeling van het beroep betaalde griffierecht ten bedrage van € 168,00 (zegge: honderdachtenzestig euro) vergoedt.

Aldus vastgesteld door mr. R. Uylenburg, lid van de enkelvoudige kamer, in tegenwoordigheid van mr. R.R. Jacobs, griffier.

w.g. Uylenburg    w.g. Jacobs

lid van de enkelvoudige kamer    griffier

Uitgesproken in het openbaar op 1 november 2017

717.