Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2014:4227

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
19-11-2014
Datum publicatie
26-11-2014
Zaaknummer
201308856/2/A4
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 23 mei 2013 heeft de staatssecretaris bezwaar gemaakt tegen het voornemen van ESA om afvalstoffen als beschreven in de kennisgeving met kenmerk DE1350/162802 van Duitsland naar Nederland over te brengen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

201308856/2/A4.

Datum uitspraak: 19 november 2014

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) in het geding tussen:

de naamloze vennootschap Refining & Trading Holland N.V., handelend onder de naam North Refinery, gevestigd te Farmsum, gemeente Delfzijl, en de rechtspersoon naar Duits recht ESA Entsorgungsservice Ackermann GmbH & Co. KG (hierna: ESA), gevestigd te Nattheim (Duitsland),

verzoeksters,

en

de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

verweerder.

Procesverloop

Bij besluit van 23 mei 2013 heeft de staatssecretaris bezwaar gemaakt tegen het voornemen van ESA om afvalstoffen als beschreven in de kennisgeving met kenmerk DE1350/162802 van Duitsland naar Nederland over te brengen.

Bij besluit van 12 augustus 2013 heeft de staatssecretaris het door North Refinery en ESA hiertegen gemaakte bezwaar ongegrond verklaard.

Tegen dit besluit hebben North Refinery en ESA beroep ingesteld. Voorts hebben zij de voorzieningenrechter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

Overwegingen

1. De voorzieningenrechter doet uitspraak zonder zitting.

2. Bij uitspraak van heden in zaak nr. 201308856/1/A4 heeft de Afdeling het beroep tegen het besluit van 12 augustus 2013 gegrond verklaard, dit besluit vernietigd, het besluit van 23 mei 2013 herroepen, en bepaald dat de uitspraak in de plaats treedt van het vernietigde besluit. Hierdoor is er geen geding meer. Het verzoek dient daarom als kennelijk ongegrond te worden afgewezen.

3. Gelet op de uitkomst in de bodemprocedure, ziet de voorzieningenrechter aanleiding de staatssecretaris te gelasten het voor de behandeling van het verzoek betaalde griffierecht te vergoeden.

Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding, nu het verzoek om een voorlopige voorziening in het beroepschrift is vervat. North Refinery en ESA hebben voor het indienen daarvan dan ook geen afzonderlijke proceshandeling verricht, waarvoor op grond van het Besluit proceskosten bestuursrecht een vergoeding dient te worden toegekend.

Beslissing

De voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

I. wijst het verzoek af;

II. gelast dat de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu aan de naamloze vennootschap Refining & Trading Holland N.V. en de rechtspersoon naar Duits recht ESA Entsorgungsservice Ackermann GmbH & Co. KG het door hen voor de behandeling van het verzoek betaalde griffierecht ten bedrage van € 318,00 (zegge: driehonderdachttien euro) vergoedt, met dien verstande dat betaling aan een van hen bevrijdend werkt ten opzichte van de ander.

Aldus vastgesteld door mr. J.H. van Kreveld, als voorzieningenrechter, in tegenwoordigheid van mr. M.J. van der Zijpp, griffier.

w.g. Van Kreveld w.g. Van der Zijpp

voorzieningenrechter griffier

Uitgesproken in het openbaar op 19 november 2014

262-732.