Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2014:3051

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
04-08-2014
Datum publicatie
13-08-2014
Zaaknummer
201406390/2/A2
Formele relaties
Eerste aanleg: ECLI:NL:RBROT:2014:6527, Overig
Rechtsgebieden
Omgevingsrecht
Bijzondere kenmerken
Mondelinge uitspraak
Inhoudsindicatie

Het hoger beroep richt zich tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van 1 augustus 2014. Bij deze uitspraak heeft de voorzieningenrechter het beroep van [verzoekster] tegen het besluit van 9 mei 2014, voor zover hier van belang, ongegrond verklaard. Bij dat besluit heeft het college zijn besluit van 15 juli 2013, waarbij aan [vergunninghouder] vergunning is verleend voor het kappen van een boom, gehandhaafd.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

201406390/2/A2.

Datum uitspraak: 4 augustus 2014 AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK PROCES-VERBAAL van de mondelinge uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht), met toepassing van artikel 8:83, vierde lid, van die wet, hangende het hoger beroep van: [verzoekster], wonend te Dordrecht, tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam van 1 augustus 2014 in zaak nrs. 14/3113 en 14/3115 in het geding tussen: [verzoekster] en het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht. Het hoger beroep richt zich tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van 1 augustus 2014. Bij deze uitspraak heeft de voorzieningenrechter het beroep van [verzoekster] tegen het besluit van 9 mei 2014, voor zover hier van belang, ongegrond verklaard. Bij dat besluit heeft het college zijn besluit van 15 juli 2013, waarbij aan [vergunninghouder] vergunning is verleend voor het kappen van een boom, gehandhaafd. [verzoekster] heeft de voorzitter verzocht hangende hoger beroep een voorlopige voorziening te treffen. Bij mondelinge uitspraak van 4 augustus 2014, op die dag aan partijen telefonisch medegedeeld, heeft de voorzitter de navolgende voorziening getroffen:

schorst bij wijze van voorlopige voorziening het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht van 15 juli 2013, waarbij vergunning is verleend voor het kappen van een boom, een taxus baccata, op het perceel [locatie] te Dordrecht. Daartoe is als volgt overwogen. Voorop dient te worden gesteld dat het oordeel van de voorzitter een voorlopig karakter heeft en niet bindend is in de bodemprocedure. Niet kan worden uitgesloten dat de vergunninghouder de boom hangende de behandeling van de voorlopige voorziening zal kappen. Hiermee is de spoedeisendheid van de gevraagde voorziening gegeven. In aanmerking nemend dat met de kap van de boom het hoger beroep illusoir wordt en dat partijen nog niet in staat zijn gesteld om hun standpunten met betrekking tot de voorlopige voorziening toe te lichten, ziet de voorzitter aanleiding het verzoek toe te wijzen. Daartoe wordt mede in aanmerking genomen dat de voorzitter op korte termijn het verzoek ter zitting aan de orde zal stellen en zal bezien of de schorsing van de kapvergunning gehandhaafd moet blijven. Aldus vastgesteld door mr. C.H.M. van Altena, voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. M.R. Poot, ambtenaar van staat. w.g. Van Altena w.g. Poot

voorzitter ambtenaar van staat 362-705.