Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2014:2580

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
04-07-2014
Datum publicatie
09-07-2014
Zaaknummer
201404998/2/A1
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 13 juni 2013 heeft het college geweigerd aan [wederpartij] omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van een seksinrichting op het perceel [locatie] te Eerbeek.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

201404998/2/A1.

Datum uitspraak: 4 juli 2014

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) hangende het hoger beroep van:

het college van burgemeester en wethouders van Brummen,

verzoeker,

tegen de uitspraak van de rechtbank Gelderland van 27 mei 2014 in zaak nr. 14/523 in het geding tussen:

[wederpartij], wonend te Eerbeek, gemeente Brummen,

en

het college.

Procesverloop

Bij besluit van 13 juni 2013 heeft het college geweigerd aan [wederpartij] omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van een seksinrichting op het perceel [locatie] te Eerbeek.

Bij besluit van 10 december 2013 heeft het college het door [wederpartij] daartegen gemaakte bezwaar ongegrond verklaard en dat besluit onder aanvulling van de motivering gehandhaafd.

Bij uitspraak van 27 mei 2014 heeft de rechtbank het door [wederpartij] daartegen ingestelde beroep gegrond verklaard, dat besluit vernietigd en bepaald dat het college binnen vier weken na verzending van deze uitspraak een nieuw besluit op bezwaar neemt met inachtneming van hetgeen in deze uitspraak is overwogen.

Tegen deze uitspraak heeft het college hoger beroep ingesteld. Het college heeft de voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

[wederpartij] heeft een verweerschrift ingediend.

De voorzitter heeft het verzoek aan de orde gesteld ter zitting van 3 juli 2014. Het college en [wederpartij] zijn met kennisgeving afwezig.

Overwegingen

1. Het verzoek van het college strekt ertoe dat bij wijze van voorlopige voorziening wordt bepaald dat het in afwachting van de uitspraak op het door hem ingestelde hoger beroep geen gevolg hoeft te geven aan de uitspraak van de rechtbank, voor zover daarin is bepaald dat het college een nieuw besluit op bezwaar dient te nemen.

2. [wederpartij] heeft in het verweerschrift van 1 juli 2014 kenbaar gemaakt ermee in te kunnen stemmen dat het college de uitspraak van de Afdeling in de bodemzaak afwacht alvorens een nieuw besluit op zijn bezwaar te nemen. Nu niet is gebleken van belangen die zich verzetten tegen inwilliging van het verzoek om voorlopige voorziening wordt het verzoek toegewezen.

3. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

Beslissing

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

bepaalt bij wijze van voorlopige voorziening dat het college van burgemeester en wethouders van Brummen geen nieuw besluit op bezwaar hoeft te nemen voordat de Afdeling op het hoger beroep heeft beslist.

Aldus vastgesteld door mr. D.A.C. Slump, als voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. L.C.M. Wijgerde, ambtenaar van staat.

w.g. Slump w.g. Wijgerde

voorzitter ambtenaar van staat

Uitgesproken in het openbaar op 4 juli 2014

672.