Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2013:BY8503

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
10-01-2013
Datum publicatie
16-01-2013
Zaaknummer
201210809/2/A1
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 16 juli 2012 heeft het college aan Stichting Sité Woondiensten omgevingsvergunning verleend voor het oprichten van zorgappartementen met daaronder commerciële ruimtes aan de Boddens Hosangstraat te Doetinchem.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

201210809/2/A1.

Datum uitspraak: 10 januari 2013

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) hangende het hoger beroep van:

[verzoekster] en anderen, allen wonend te Doetinchem, (hierna: Bewonersgroep "Overstegen"),

tegen de uitspraak van de rechtbank Zutphen van 10 oktober 2012 in de zaken nrs. 12/1079, 12/1080, 12/1388 en 12/1293 in het geding tussen:

Bewonersgroep "Overstegen"

en

het college van burgemeester en wethouders van Doetinchem.

Procesverloop

Bij besluit van 16 juli 2012 heeft het college aan Stichting Sité Woondiensten omgevingsvergunning verleend voor het oprichten van zorgappartementen met daaronder commerciële ruimtes aan de Boddens Hosangstraat te Doetinchem.

Bij uitspraak van 10 oktober 2012 heeft de rechtbank, voor zover thans van belang, het door [verzoeker A], [verzoeker B], [verzoeker C], [verzoekster], [verzoeker D], [verzoeker E] en [verzoeker F] daartegen ingestelde beroep ongegrond verklaard.

Tegen deze uitspraak heeft Bewonersgroep "Overstegen" hoger beroep ingesteld. Zij heeft voorts de voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzitter heeft het verzoek ter zitting behandeld op 20 december 2012, waar [verzoekster], [verzoeker E] en [verzoeker F] en het college, vertegenwoordigd door M.P.G. Derks, en P.G. den Dulk, beide werkzaam in dienst van de gemeente, zijn verschenen. Voorts is daar Stichting Sité Woondiensten, vertegenwoordigd door E. Langen en W. Meijer, gehoord.

Overwegingen

1.    Besluiten zijn in het algemeen uitvoerbaar, ook als daartegen een rechtsmiddel is aangewend. Dit geldt temeer, indien, zoals in dit geval, de rechter in eerste aanleg het ingestelde beroep ongegrond heeft geoordeeld. Hetgeen Bewonersgroep "Overstegen" aan het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening ten grondslag heeft gelegd, biedt geen aanleiding om op voorhand aan te nemen dat de aangevallen uitspraak in de bodemprocedure niet in stand zal blijven, althans zal blijken dat geen omgevingsvergunning mocht worden verleend, als is gebeurd. Het verzoek moet worden afgewezen.

2.    Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

Beslissing

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

wijst het verzoek af.

Aldus vastgesteld door mr. R.W.L. Loeb, als voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. M. Kos, ambtenaar van staat.

w.g. Loeb    w.g. Kos

voorzitter    ambtenaar van staat

Uitgesproken in het openbaar op 10 januari 2013

580.