Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2013:2648

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
20-12-2013
Datum publicatie
24-12-2013
Zaaknummer
201306969/2/R2
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 30 mei 2013 heeft de raad het bestemmingsplan "Schildershof" vastgesteld.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

201306969/2/R2.

Datum uitspraak: 20 december 2013

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) in het geding tussen onder meer:

[verzoeker], wonend te Maarssen,

en

de raad van de gemeente Stichtse Vecht,

verweerder.

Procesverloop

Bij besluit van 30 mei 2013 heeft de raad het bestemmingsplan "Schildershof" vastgesteld.

Tegen dit besluit heeft onder meer [verzoeker] beroep ingesteld.

[verzoeker] heeft de voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzitter heeft het verzoek ter zitting behandeld op 27 november 2013, waar [verzoeker], vertegenwoordigd door mr. T.A.M. van Oosterhout, advocaat te Utrecht, en de raad, vertegenwoordigd door A. de Vos en ing. I. Vaartjes-Slijkhuis, beiden werkzaam bij de gemeente, zijn verschenen. Verder is ter zitting als partij gehoord de besloten vennootschap Hoorne Vastgoed B.V. te Uitgeest, vertegenwoordigd door ir. ing. P.A. Bruinhard.

Overwegingen

1. Het oordeel van de voorzitter heeft een voorlopig karakter en is niet bindend in de bodemprocedure.

2. Het plan voorziet in de realisatie van woningen (inclusief parkeren) en een supermarkt.

3. [verzoeker] vreest voor een onevenredige inbreuk op zijn privacy en vermindering van de zonlichttoetreding in zijn tuin en woning ten gevolge van de te realiseren appartementen aan de Albert Cuypstraat en de Vincent van Goghstraat die zijn gesitueerd in de omgeving van zijn woning. Door de hoge bebouwing komen zijn tuin en woning in een put te liggen, aldus [verzoeker].

4. Uit de stukken en het verhandelde ter zitting is gebleken dat de plannen voor de appartementen aan de Albert Cuypstraat zijn aangepast. In plaats van de hier beoogde appartementen heeft de ontwikkelaar aangegeven grondgebonden woningen te gaan realiseren. Deze grondgebonden woningen bestaan uit 1,5 laag en worden niet hoger dan 8 meter. Daarnaast worden aan de zijde van de Vincent van Goghstraat geen appartementen gerealiseerd maar wordt dit deel ook betrokken bij het beoogde parkeerterrein. De raad heeft aangegeven dat deze plannen ook passen binnen het plan.

5. [verzoeker] heeft ter zitting verklaard dat zijn bezwaren die aanleiding hebben gegeven om het verzoek in te dienen niet aan de orde zijn indien de recente plannen voor de woningen zoals omschreven in overweging 4 doorgang vinden. In dat geval vreest hij niet voor onomkeerbare gevolgen.

6. De vertegenwoordiger van Hoorne Vastgoed heeft ter zitting verklaard dat indien zij voordat de Afdeling uitspraak heeft gedaan in de hoofdzaak overgaat tot het indienen van een aanvraag om een omgevingsvergunning voor de bouw van woningen deze voor wat betreft de woningen in de nabijheid van de woning van [verzoeker] zal zien op het plan zoals omschreven in overweging 4. Gelet hierop is naar het oordeel van de voorzitter met het verzoek thans geen spoedeisend belang gemoeid dat het treffen van een voorlopige voorziening rechtvaardigt. Het verzoek dient te worden afgewezen.

7. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

Beslissing

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

wijst het verzoek af.

Aldus vastgesteld door mr. J.A. Hagen, als voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. E.M. Ouwehand, ambtenaar van staat.

w.g. Hagen w.g. Ouwehand

voorzitter ambtenaar van staat

Uitgesproken in het openbaar op 20 december 2013

224.