Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2012:BX4622

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
06-08-2012
Datum publicatie
15-08-2012
Zaaknummer
201206051/2/R1
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 26 maart 2012 heeft de raad het bestemmingsplan "Croix de Bourgogne" vastgesteld.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

201206051/2/R1.

Datum uitspraak: 6 augustus 2012

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) in het geding tussen onder meer:

[verzoekster], gevestigd te Valkenburg aan de Geul, waarvan de maten zijn [maat A] en [maat B], wonend te Vught onderscheidenlijk Hoensbroek, gemeente Heerlen,

en

de raad van de gemeente Valkenburg aan de Geul,

verweerder.

1. Procesverloop

Bij besluit van 26 maart 2012 heeft de raad het bestemmingsplan "Croix de Bourgogne" vastgesteld.

Tegen dit besluit heeft onder meer [verzoekster] bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 19 juni 2012, beroep ingesteld.

Bij dezelfde brief als waarmee beroep is ingesteld heeft [verzoekster] de voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

[verzoekster] heeft een nader stuk ingediend.

De voorzitter heeft het verzoek ter zitting behandeld op 31 juli 2012, waar [verzoekster], vertegenwoordigd door [maat B] en [gemachtigde], en de raad, vertegenwoordigd door mr. D.H.A.S. Gidding, werkzaam bij de gemeente, zijn verschenen. Voorts is daar de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Ontwikkelfonds Leisure B.V., vertegenwoordigd door ing. M.M. Blommestijn, als partij gehoord.

2. Overwegingen

2.1. Het oordeel van de voorzitter heeft een voorlopig karakter en is niet bindend in de bodemprocedure.

2.2. Het plan voorziet in de nieuwbouw van hotel-restaurant "Croix de Bourgogne" op de hoek van het Theodoor Dorrenplein en de Gosewijnstraat.

2.3. [verzoekster] kan zich niet verenigen met het plan. Teneinde onomkeerbare gevolgen te voorkomen heeft zij verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

2.4. Ter zitting heeft het Ontwikkelfonds met wie de gemeente in onderhandeling is over de eigendomsoverdracht van de gronden, toegezegd geen omgevingsvergunning aan te vragen voor de bouw van het beoogde hotel voordat uitspraak is gedaan in de bodemzaak.

Gelet hierop is de voorzitter van oordeel dat met het verzoek geen spoedeisend belang is gemoeid dat het treffen van een voorlopige voorziening rechtvaardigt.

2.5. Gelet op het voorgaande ziet de voorzitter aanleiding het verzoek af te wijzen en wordt geen voorlopig oordeel gegeven met betrekking tot het betoog van de raad dat het beroep van [verzoekster] niet-ontvankelijk is, op de grond dat zij niet als belanghebbende bij het bestreden besluit kan worden aangemerkt.

2.6. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

wijst het verzoek af.

Aldus vastgesteld door mr. Th.C. van Sloten, als voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. M. Priem, ambtenaar van staat.

w.g. Van Sloten w.g. Priem

voorzitter ambtenaar van staat

Uitgesproken in het openbaar op 6 augustus 2012

646.