Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2012:BW1584

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
06-04-2012
Datum publicatie
11-04-2012
Zaaknummer
201200312/2/R2
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 27 oktober 2011 heeft de raad het bestemmingsplan "Recreatiepark d'Olde Kamp te Ansen'" vastgesteld.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

201200312/2/R2.

Datum uitspraak: 6 april 2012

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) in het geding tussen onder meer:

de stichting Stichting Mooi Ansen, gevestigd te Ansen,

gemeente De Wolden,

verzoekster,

en

de raad van de gemeente de Wolden,

verweerder.

1. Procesverloop

Bij besluit van 27 oktober 2011 heeft de raad het bestemmingsplan "Recreatiepark d'Olde Kamp te Ansen'" vastgesteld.

Tegen dit besluit heeft onder meer de stichting bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 10 januari 2012, beroep ingesteld. Bij dezelfde brief als waarmee beroep is ingesteld heeft de stichting de voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De raad heeft nadere stukken ingediend.

De voorzitter heeft het verzoek ter zitting behandeld op 20 maart 2012, waar de stichting, vertegenwoordigd H.A. Broos en J.F. Broos, bijgestaan door mr. M.T. Hoen, advocaat te Gorredijk, en de raad, vertegenwoordigd door J. Nijzing, werkzaam bij de gemeente, vergezeld door ing. H.J. Riphagen en drs. J. van Belle, zijn verschenen. Voorts is ter zitting H.P. van Zanten, initiatiefnemer, gehoord.

Buiten bezwaren van partijen zijn ter zitting nog stukken in het geding gebracht.

2. Overwegingen

2.1. Het plan voorziet onder meer in een uitbreiding van het bestaande recreatiepark d'Olde Kamp te Ansen met 125 recreatiewoningen en enkele voorzieningen.

De stichting kan zich hiermee niet verenigen en heeft verzocht om schorsing van het plan, teneinde te voorkomen dat voordat op haar beroep zal zijn beslist, onomkeerbare ontwikkelingen zullen plaatsvinden.

2.2. Ter zitting heeft Van Zanten verklaard dat niet eerder dan eind 2012 met de realisering van de uitbreiding zal worden aangevangen en een aanvraag gedaan zal worden om omgevingsvergunningen ten behoeve van het bouwen van de in het plan voorziene recreatiewoningen. Hierbij heeft hij erop gewezen dat de desbetreffende gronden tot 1 november 2012 zijn verhuurd. Gelet hierop is de voorzitter van oordeel dat niet te verwachten valt dat voordat op het beroep zal zijn beslist, onomkeerbare ontwikkelingen zullen plaatsvinden. Het verzoek van de stichting ontbeert dan ook een spoedeisend belang. De voorzitter merkt nog op dat indien niettemin dergelijke ontwikkelingen dreigen, de stichting een nieuw verzoek om een voorlopige voorziening kan indienen.

2.3. Gelet hierop bestaat aanleiding het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening af te wijzen.

2.4. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

wijst het verzoek af.

Aldus vastgesteld door mr. P.J.J. van Buuren, als voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. A.P. de Rooy, ambtenaar van staat.

w.g. Van Buuren w.g. De Rooy

voorzitter ambtenaar van staat

Uitgesproken in het openbaar op 6 april 2012

59-677.