Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2012:BV5091

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
15-02-2012
Datum publicatie
15-02-2012
Zaaknummer
201108221/1/A1
Rechtsgebieden
Omgevingsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 7 januari 2008 heeft het college aan de KPN Mobile The Netherlands vrijstelling en bouwvergunning verleend voor de oprichting van een antennemast ten behoeve van mobiele telefonie op het perceel Cingellanden 1 te Zwartsluis.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

201108221/1/A1

Datum uitspraak: 15 februari 2012

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak op het hoger beroep van:

[appellant], wonend te Zwartsluis, gemeente Zwartewaterland,

tegen de uitspraak van de rechtbank Zwolle van 15 juni 2011 in zaak nr. 10/1482 in het geding tussen:

[appellant]

en

het college van burgemeester en wethouders van Zwartewaterland.

1. Procesverloop

Bij besluit van 7 januari 2008 heeft het college aan de KPN Mobile The Netherlands vrijstelling en bouwvergunning verleend voor de oprichting van een antennemast ten behoeve van mobiele telefonie op het perceel Cingellanden 1 te Zwartsluis.

Bij besluit van 13 juli 2010 heeft het college het door [appellant] daartegen gemaakte bezwaar opnieuw ongegrond verklaard en het besluit van 7 januari 2008, voorzien van een nadere onderbouwing, in stand gelaten.

Bij uitspraak van 15 juni 2011, verzonden op dezelfde dag, heeft de rechtbank het door [appellant] daartegen ingestelde beroep ongegrond verklaard. Deze uitspraak is aangehecht.

Tegen deze uitspraak heeft [appellant] bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 27 juli 2011, hoger beroep ingesteld.

Het college heeft een verweerschrift ingediend.

Daartoe in de gelegenheid gesteld heeft de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid KPN B.V. een schriftelijke uiteenzetting gegeven.

De zaak is door een meervoudige kamer van de Afdeling verwezen naar een enkelvoudige.

De Afdeling heeft de zaak ter zitting gevoegd met het beroep in zaak nr. 201102635/1/R1 behandeld op 24 januari 2012, waar het college, vertegenwoordigd door A.J. Boers en M. Pot, beiden werkzaam bij de gemeente, is verschenen. Na de zitting zijn de zaken gesplitst.

2. Overwegingen

2.1. De Afdeling heeft het hoger beroep en het beroep vanwege de onderlinge samenhang gevoegd behandeld.

2.2. Bij besluit van 16 december 2010 heeft de raad van de gemeente Zwartewaterland het bestemmingsplan "Woonwijken Zwartewaterland" vastgesteld. Bij uitspraak van heden, in zaak nr. 201102635/1/R1, heeft de Afdeling het tegen het vaststellingsbesluit ingestelde beroep ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan voorziet in het juridisch-planologische kader voor het bouwplan, waarop de in geding zijnde vrijstelling betrekking heeft en vormt de titel voor de ruimtelijke ingreep waartegen Kappe zich richt. Thans kan het bouwplan derhalve zonder vrijstelling worden gerealiseerd. Nu [appellant] niet heeft aangevoerd dat een van de andere weigeringsgronden van artikel 44 van de Woningwet aan realisering van het bouwplan in de weg staat en niet is gebleken van bijzondere omstandigheden op grond waarvan een belang bij een inhoudelijke beoordeling van de aangevallen uitspraak kan worden aangenomen, moet worden geoordeeld dat het procesbelang bij beoordeling daarvan is vervallen.

2.3. Het hoger beroep is niet-ontvankelijk.

2.4. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Recht doende in naam der Koningin:

verklaart het hoger beroep niet-ontvankelijk.

Aldus vastgesteld door mr. H. Troostwijk, lid van de enkelvoudige kamer, in tegenwoordigheid van mr. G.J. Deen, ambtenaar van staat.

w.g. Troostwijk w.g. Deen

lid van de enkelvoudige kamer ambtenaar van staat

Uitgesproken in het openbaar op 15 februari 2012

604.