Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2011:BU3724

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
02-11-2011
Datum publicatie
09-11-2011
Zaaknummer
201110949/2/H1
Rechtsgebieden
Omgevingsrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 22 maart 2011 heeft het college aan [vergunninghouder] onder ontheffing van het bestemmingsplan "Centrum Vianen 1989" bouwvergunning verleend voor het vernieuwen van een berging/hobbyruimte op het perceel [locatie] te Vianen (hierna: het perceel).

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

201110949/2/H1.

Datum uitspraak: 2 november 2011

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) hangende het hoger beroep van:

[verzoekers], beiden wonend te Vianen (hierna: tezamen in enkelvoud: [verzoeker]),

verzoekers,

tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht van 30 september 2011 in de zaken nrs. 11/2935 en 11/2941 in het geding tussen:

[verzoeker]

en

het college van burgemeester en wethouders van Vianen (hierna: het college).

1. Procesverloop

Bij besluit van 22 maart 2011 heeft het college aan [vergunninghouder] onder ontheffing van het bestemmingsplan "Centrum Vianen 1989" bouwvergunning verleend voor het vernieuwen van een berging/hobbyruimte op het perceel [locatie] te Vianen (hierna: het perceel).

Bij besluit van 23 augustus 2011 heeft het het door [verzoeker] daartegen gemaakte bezwaar ongegrond verklaard.

Bij uitspraak van 30 september 2011, verzonden op dezelfde dag, heeft de voorzieningenrechter het door [verzoeker] daartegen ingestelde beroep ongegrond verklaard.

Tegen deze uitspraak hebben [verzoeker] bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 13 oktober 2011, hoger beroep ingesteld. Voorts heeft [verzoeker] de voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzitter heeft het verzoek ter zitting behandeld op 27 oktober 2011, waar [verzoeker], bijgestaan door A. Bil, en het college, vertegenwoordigd door B.P.J. Loerts, werkzaam in dienst van de gemeente, zijn verschenen.

Voorts is daar [vergunninghouder] als partij gehoord.

2. Overwegingen

2.1. [verzoeker] beoogt met zijn verzoek te bewerkstelligen dat de bouw van de beoogde berging/hobbyruimte, hangende het ingestelde hoger beroep, wordt gestaakt. De bouw bevindt zich evenwel, naar niet in geschil is, in een vergevorderd stadium. Het bouwwerk is vrijwel voltooid. Onder deze omstandigheden heeft [verzoeker] geen spoedeisend belang bij de gevraagde voorziening.

2.2. Gelet hierop, bestaat aanleiding om het verzoek af te wijzen. Door te bouwen, zonder te beschikken over een in rechte onaantastbare bouwvergunning, heeft Van Rooijen echter het risico aanvaard dat hij het gebouwde zal moeten afbreken, indien tenslotte zou blijken dat geen bouwvergunning verleend mocht worden.

2.3. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

wijst het verzoek af.

Aldus vastgesteld door mr. R.W.L. Loeb, als voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. J.A.W. van Leeuwen, ambtenaar van staat.

w.g. Loeb w.g. Van Leeuwen

voorzitter ambtenaar van staat

Uitgesproken in het openbaar op 2 november 2011

543.