Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2011:BP2059

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
26-01-2011
Datum publicatie
26-01-2011
Zaaknummer
201002915/1/H1
Rechtsgebieden
Omgevingsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 20 februari 2007 heeft het college aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Skeef B.V. vrijstelling en bouwvergunning eerste fase verleend voor het bouwen van een clubgebouw, steiger/terras, motorhuis en kabelskibaan op de locatie Strand van Luna te Heerhugowaard (hierna: de locatie).

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

201002915/1/H1.

Datum uitspraak: 26 januari 2011

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak op het hoger beroep van:

[appellant], wonend te Heerhugowaard,

appellant,

tegen de uitspraak van de rechtbank Alkmaar van 4 maart 2010 in zaak nr. 08/1351 in het geding tussen:

[appellant]

en

het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

1. Procesverloop

Bij besluit van 20 februari 2007 heeft het college aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Skeef B.V. vrijstelling en bouwvergunning eerste fase verleend voor het bouwen van een clubgebouw, steiger/terras, motorhuis en kabelskibaan op de locatie Strand van Luna te Heerhugowaard (hierna: de locatie).

Bij besluit van 6 februari 2009 heeft het college, voor zover thans van belang, het door [appellant] daartegen gemaakte bezwaar opnieuw deels gegrond verklaard en het besluit van 20 februari 2007 in gewijzigde vorm in stand gelaten.

Bij uitspraak van 4 maart 2010, verzonden op dezelfde dag, heeft de rechtbank, voor zover thans van belang, het door [appellant] daartegen ingestelde beroep ongegrond verklaard. Deze uitspraak is aangehecht.

Tegen deze uitspraak heeft [appellant] bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 25 maart 2010, hoger beroep ingesteld.

Het college heeft een verweerschrift ingediend.

De Afdeling heeft de zaak ter zitting gevoegd met het beroep in zaaknr. 201003945/1/R1 behandeld op 20 december 2010, waar [appellant], bijgestaan door mr. O.H. Minjon, advocaat te Opmeer, en het college, vertegenwoordigd door S.M.C. Smit-Praat, werkzaam bij de gemeente, zijn verschenen. Voorts is ter zitting Skeef, vertegenwoordigd door [gemachtigde], als partij gehoord. Na de zitting zijn de zaken gesplitst.

2. Overwegingen

2.1. De Afdeling heeft het hoger beroep en het beroep vanwege de onderlinge samenhang gevoegd behandeld.

2.2. Bij besluit van 23 maart 2010 heeft de raad van de gemeente Heerhugowaard het bestemmingsplan "Waterskibaan" ongewijzigd vastgesteld. Bij uitspraak van heden, in zaak nr. 201003945/1/R1, heeft de Afdeling de tegen het vaststellingsbesluit ingestelde beroepen ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan voorziet, tezamen met het onherroepelijke bestemmingsplan "Heerhugowaard-Zuid", in het juridisch-planologische kader voor het project, waarop de in geding zijnde vrijstelling betrekking heeft en vormt tezamen met het bestemmingsplan "Heerhugowaard-Zuid" de titel voor de ruimtelijke ingreep waartegen [appellant] zich richt. Thans kan het project derhalve zonder vrijstelling worden gerealiseerd. Nu [appellant] niet heeft aangevoerd dat een van de andere weigeringsgronden van artikel 44 van de Woningwet aan realisering van het project in de weg staat en niet is gebleken van bijzondere omstandigheden op grond waarvan een belang bij een inhoudelijke beoordeling van de aangevallen uitspraak kan worden aangenomen, moet worden geoordeeld dat het procesbelang bij beoordeling daarvan is vervallen.

2.3. Het hoger beroep is niet-ontvankelijk.

2.4. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Recht doende in naam der Koningin:

verklaart het hoger beroep niet-ontvankelijk.

Aldus vastgesteld door mr. H. Troostwijk, voorzitter, en mr. J.A. Hagen en mr. F.C.M.A. Michiels, leden, in tegenwoordigheid van mr. A.M.L. Hanrath, ambtenaar van staat.

w.g. Troostwijk w.g. Hanrath

voorzitter ambtenaar van staat

Uitgesproken in het openbaar op 26 januari 2011

392.