Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2010:BN5676

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
23-08-2010
Datum publicatie
01-09-2010
Zaaknummer
201004780/2/R1
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 30 maart 2010 heeft het college het wijzigingsplan "Wijzigingsplan Achthuizen, locatie Bommelsedijk 1-3 te Den Bommel" vastgesteld.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

201004780/2/R1.

Datum uitspraak: 23 augustus 2010

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) in het geding tussen:

[verzoeker] en anderen, allen wonend te [woonplaats],

en

het college van burgemeester en wethouders van Oostflakkee,

verweerder.

1. Procesverloop

Bij besluit van 30 maart 2010 heeft het college het wijzigingsplan "Wijzigingsplan Achthuizen, locatie Bommelsedijk 1-3 te Den Bommel" vastgesteld.

Tegen dit besluit hebben [verzoeker] en anderen bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 17 mei 2010, beroep ingesteld.

Bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 17 mei 2010, hebben [verzoeker] en anderen de voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzitter heeft het verzoek ter zitting behandeld op 10 augustus 2010, waar [verzoeker] en anderen, en het college, vertegenwoordigd door F. ten Brinke, werkzaam bij de gemeente, zijn verschenen.

Ter zitting is [belanghebbende] als partij gehoord.

2. Overwegingen

2.1. Het oordeel van de voorzitter heeft een voorlopig karakter en is niet bindend in de bodemprocedure.

2.2. Het wijzigingsplan voorziet in de wijziging van de bestemmingen "Wonen" en "Dijken van landschappelijke, natuurwetenschappelijke en/of cultuurhistorische waarde" van gronden aan de Bommelsedijk te Den Bommel in de bestemmingen "Eengezinshuizen", "Erven" en "Tuinen" op grond van artikel 26, eerste lid, van de voorschriften van het bestemmingsplan "Achthuizen-Langstraat-Zuidzijde".

2.3. [verzoeker] en anderen richten zich met het verzoek tegen het wijzigingsplan en beogen onomkeerbare gevolgen van de inwerkingtreding van het wijzigingsplan te voorkomen.

2.4. Ter zitting heeft het college verklaard dat de initiatiefnemer [belanghebbende] niet eerder een aanvraag tot verlening van een bouwvergunning voor deze gronden zal indienen dan wanneer het wijzigingsplan onherroepelijk is geworden. Dit is door [belanghebbende] ter zitting niet weersproken. Gelet hierop is de voorzitter van oordeel dat de vereiste onverwijlde spoed voor het treffen van een voorlopige voorziening ontbreekt. Derhalve bestaat aanleiding het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening af te wijzen.

2.5. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

wijst het verzoek af.

Aldus vastgesteld door mr. P.J.J. van Buuren, als voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. S.H. Nienhuis, ambtenaar van Staat.

w.g. Van Buuren w.g. Nienhuis

voorzitter ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 23 augustus 2010

466-655.