Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2010:BN0499

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
07-07-2010
Datum publicatie
07-07-2010
Zaaknummer
200906169/1/H1
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Bij ongedateerd besluit, verzonden op 10 december 2008, heeft het college de gemeente Zandvoort vrijstelling verleend voor de aanleg van een rotonde op de kruising Tolweg-Zandvoortselaan-Kostverlorenstraat-Haarlemmerstraat te Zandvoort.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

200906169/1/H1.

Datum uitspraak: 7 juli 2010

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak op het hoger beroep van:

[appellante], wonend te Zandvoort,

tegen de uitspraak van de rechtbank Haarlem (hierna: de rechtbank) van 30 juni 2009 in zaak nr. AWB 09/458 in het geding tussen:

[appellante]

en

het college van burgemeester en wethouders van Zandvoort (hierna: het college).

1. Procesverloop

Bij ongedateerd besluit, verzonden op 10 december 2008, heeft het college de gemeente Zandvoort vrijstelling verleend voor de aanleg van een rotonde op de kruising Tolweg-Zandvoortselaan-Kostverlorenstraat-Haarlemmerstraat te Zandvoort.

Bij uitspraak van 30 juni 2009, verzonden op 7 juli 2009, heeft de rechtbank het door [appellante] daartegen ingestelde beroep ongegrond verklaard. Deze uitspraak is aangehecht.

Tegen deze uitspraak heeft [appellante] bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 17 augustus 2009, hoger beroep ingesteld.

Het college heeft een verweerschrift ingediend.

De Afdeling heeft de zaak ter zitting behandeld op 1 juni 2010, waar [appellante], vertegenwoordigd door mr. J.Chr. Rube, advocaat

te Haarlem en [gemachtigde], en het college, vertegenwoordigd door

mr. J.C. Binnerts, advocaat te Haarlem, en J. Sandbergen, werkzaam bij de gemeente, zijn verschenen.

2. Overwegingen

2.1. Bij de aangevallen uitspraak is het besluit van het college, waarbij vrijstelling is verleend voor de aanleg van een rotonde, bevestigd.

[appellante] betoogt dat de rechtbank heeft miskend dat aan de verleende vrijstelling geen goede ruimtelijke onderbouwing en afweging van haar belangen ten grondslag liggen.

2.2. Bij besluit van 27 januari 2009 heeft de raad van de gemeente Zandvoort het bestemmingsplan "Kostverlorenstraat e.o." vastgesteld.

Dit bestemmingsplan voorziet onder meer in het juridisch-planologisch kader voor de aanleg van de rotonde. Bij uitspraak van heden in zaak nr. 200903026/1/R1 heeft de Afdeling het tegen het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan ingestelde beroep van onder meer [appellante] ongegrond verklaard. Thans kan de rotonde ten behoeve waarvan de vrijstelling is verleend zonder vrijstelling worden gerealiseerd, indien dit niet in strijd is met dat bestemmingsplan.

[appellante] heeft niet betwist dat van zodanige strijd sprake is. Hieruit volgt dat in zoverre geen belang meer bestaat bij een inhoudelijke beoordeling van de aangevallen uitspraak en de verleende vrijstelling.

2.3. Nu ook overigens niet is gebleken van een rechtens te beschermen belang bij een inhoudelijke beoordeling van het hoger beroep, dient dat niet-ontvankelijk te worden verklaard.

2.4. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Recht doende in naam der Koningin:

verklaart het hoger beroep niet-ontvankelijk.

Aldus vastgesteld door mr. J.A.W. Scholten-Hinloopen, voorzitter, drs. W.J. Deetman en mr. J. Hoekstra, leden, in tegenwoordigheid van mr. G.A.A.M. Boot, ambtenaar van Staat.

w.g. Scholten-Hinloopen w.g. Boot

voorzitter ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 7 juli 2010

202.