Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2009:BJ6633

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
26-08-2009
Datum publicatie
02-09-2009
Zaaknummer
200905372/2/H1
Rechtsgebieden
Omgevingsrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 24 januari 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders van Haaksbergen (hierna: het college) geweigerd de aan [vergunninghoudster] (hierna: de maatschap) op 11 mei 2004 verleende bouwvergunning voor het oprichten van een vleeskuikenstal en een loods op het perceel [locatie] te [plaats] in te trekken.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

200905372/2/H1.

Datum uitspraak: 26 augustus 2009

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) hangende het hoger beroep van:

het college van burgemeester en wethouders van Haaksbergen,

verzoeker,

tegen de uitspraak van de rechtbank Almelo van 1 juli 2009 in zaak nr. 08/908 in het geding tussen:

[wederpartijen]

en

het college van burgemeester en wethouders van Haaksbergen.

1. Procesverloop

Bij besluit van 24 januari 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders van Haaksbergen (hierna: het college) geweigerd de aan [vergunninghoudster] (hierna: de maatschap) op 11 mei 2004 verleende bouwvergunning voor het oprichten van een vleeskuikenstal en een loods op het perceel [locatie] te [plaats] in te trekken.

Bij besluit van 16 juli 2008 heeft het college opnieuw op het door [wederpartijen] daartegen gemaakte bezwaar beslist en dat bezwaar ongegrond verklaard.

Bij uitspraak van 1 juli 2009, gerectificeerd en verzonden op 15 juli 2009, heeft de rechtbank Almelo (hierna: de rechtbank) het door [wederpartijen] daartegen ingestelde beroep gegrond verklaard, het besluit van 16 juli 2008 vernietigd en het college opgedragen een nieuw besluit te nemen op het gemaakte bezwaar met inachtneming van hetgeen in de uitspraak is overwogen.

Tegen deze uitspraak heeft het college bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 22 juli 2009, hoger beroep ingesteld. Voorts heeft het college de voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzitter heeft het verzoek ter zitting behandeld op 20 augustus 2009, waar het college, vertegenwoordigd door mr. R.H. Willems, ambtenaar in dienst van de gemeente, en [wederpartijen], vertegenwoordigd door mr. J. van Groningen, advocaat te Middelharnis, zijn verschenen.

2. Overwegingen

2.1. Het oordeel van de voorzitter heeft een voorlopig karakter en is niet bindend in de bodemprocedure.

2.2. Het verzoek strekt ertoe bij wijze van voorlopige voorziening te bepalen dat het college in afwachting van de uitspraak op het door hem ingestelde hoger beroep geen nieuw besluit op het door [wederpartijen] gemaakte bezwaar hoeft te nemen.

Nu ter zitting is gebleken dat bij de maatschap geen intentie bestaat om de vleeskuikenstal en de loods, waarvoor op 11 mei 2004 bouwvergunning is verleend, te realiseren, hetgeen door [wederpartijen] niet is weersproken, en in de reactie van [wederpartijen] op het verzoek om voorlopige voorziening noch ter zitting belangen zijn gesteld die zich tegen inwilliging van het verzoek verzetten, ziet de voorzitter aanleiding de na te melden voorlopige voorziening te treffen.

2.3. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

bepaalt bij wijze van voorlopige voorziening dat het college van burgemeester en wethouders van Haaksbergen geen nieuw besluit op het bezwaar hoeft te nemen voordat de Afdeling op het hoger beroep heeft beslist.

Aldus vastgesteld door mr. H. Troostwijk, als voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. D.A.B. Montagne, ambtenaar van Staat.

w.g. Troostwijk w.g. Montagne

voorzitter ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 26 augustus 2009

374.