Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2008:BG8258

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
24-12-2008
Datum publicatie
24-12-2008
Zaaknummer
200801016/1
Rechtsgebieden
Omgevingsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 4 april 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders van Tilburg (hierna: het college) aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid De Lovenaer B.V. bouwvergunning eerste fase verleend voor het oprichten van 22 woningen en 14 appartementen en de bouw van een parkeerkelder aan de Lovensestraat 15 t/m 19 te Tilburg (hierna: het perceel).

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

200801016/1.

Datum uitspraak: 24 december 2008

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak op het hoger beroep van:

[appellant], wonend te [plaats],

tegen de uitspraak van de rechtbank Breda van 28 december 2007 in zaak nr. 07/1901 in het geding tussen:

appellant

en

het college van burgemeester en wethouders van Tilburg.

1. Procesverloop

Bij besluit van 4 april 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders van Tilburg (hierna: het college) aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid De Lovenaer B.V. bouwvergunning eerste fase verleend voor het oprichten van 22 woningen en 14 appartementen en de bouw van een parkeerkelder aan de Lovensestraat 15 t/m 19 te Tilburg (hierna: het perceel).

Bij besluit van 28 februari 2007 heeft het college het door appellant (hierna: [appellant]) daartegen gemaakte bezwaar ongegrond verklaard.

Bij uitspraak van 28 december 2007, verzonden op dezelfde dag, heeft de rechtbank Breda (hierna: de rechtbank) het door [appellant] daartegen ingestelde beroep ongegrond verklaard. Deze uitspraak is aangehecht.

Tegen deze uitspraak heeft [appellant] bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 7 februari 2008, hoger beroep ingesteld. De gronden van het beroep zijn aangevuld bij brief van 6 maart 2008.

Het college heeft een verweerschrift ingediend.

[appellant] heeft nadere stukken ingediend.

De zaak is door een meervoudige kamer van de Afdeling verwezen naar een enkelvoudige.

De Afdeling heeft de zaak ter zitting behandeld op 20 november 2008, waar [appellant] in persoon, bijgestaan door mr. J.M. Smits, werkzaam bij SRK Rechtsbijstand, en het college, vertegenwoordigd door mr. O.P. de Gier, ambtenaar in dienst van de gemeente, zijn verschenen.

2. Overwegingen

2.1. De voor het eerst bij brief van 5 november 2008 en ter zitting door [appellant] aangevoerde beroepsgronden worden gepasseerd, omdat deze, nu geen grond bestaat om aan te nemen dat hij deze niet eerder naar voren heeft kunnen brengen, aldus te laat zijn aangevoerd.

2.2. [appellant] betoogt dat de rechtbank heeft miskend dat het bouwplan in strijd is met de bouwverordening, in het bijzonder met artikel 2.5.17. daarvan, omdat het plan voorziet in het oprichten van woningen/appartementen, zonder of bijna zonder tussenruimte met zijn woning.

2.3. Op 30 oktober 2006 heeft de raad van de gemeente Tilburg het bestemmingsplan "Theresia Loven Besterd"(hierna: het bestemmingsplan) vastgesteld. Het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant heeft het, voor zover thans van belang, goedgekeurd. Tegen dat besluit zijn geen rechtsmiddelen aangewend en het bestemmingsplan is in zoverre in werking getreden.

Aan de bouwverordening komt, voor zover thans van belang, sindsdien geen aanvullende werking toe. Dit brengt mee dat de door [appellant] gestelde strijdigheid met de bouwverordening niet kan leiden tot het daarmee door hem beoogde resultaat. Het betoog faalt.

2.4. Het hoger beroep is ongegrond. De aangevallen uitspraak dient te worden bevestigd, zij het met verbetering van de gronden waarop deze rust.

2.5. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Recht doende in naam der Koningin:

bevestigt de aangevallen uitspraak.

Aldus vastgesteld door mr. R.W.L. Loeb, lid van de enkelvoudige kamer, in tegenwoordigheid van mr. R.F.J. Bindels, ambtenaar van Staat.

w.g. Loeb w.g. Bindels

lid van de enkelvoudige kamer ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 24 december 2008

85.