Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2008:BD9943

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
05-08-2008
Datum publicatie
13-08-2008
Zaaknummer
200804901/2
Rechtsgebieden
Omgevingsrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 27 maart 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht (hierna: het college) Waalstroom III C.V. vrijstelling en bouwvergunning verleend voor het oprichten van drie woongebouwen (123 appartementen) op het perceel S.M. Hugo van Gijnweg 6 te Dordrecht.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

200804901/2.

Datum uitspraak: 5 augustus 2008

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) hangende het hoger beroep van:

De vereniging Wijkvereniging Zuidhoven, gevestigd te Dordrecht,

verzoekster,

tegen de uitspraak in zaak nr. 07/858 van de rechtbank Dordrecht van 6 juni 2008 in het geding tussen:

verzoekster

en

het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht.

1. Procesverloop

Bij besluit van 27 maart 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht (hierna: het college) Waalstroom III C.V. vrijstelling en bouwvergunning verleend voor het oprichten van drie woongebouwen (123 appartementen) op het perceel S.M. Hugo van Gijnweg 6 te Dordrecht.

Bij besluit van 24 juli 2007 heeft het college het door de vereniging Wijkvereniging Zuidhoven (hierna: de Wijkvereniging) daartegen gemaakte bezwaar ongegrond verklaard.

Bij uitspraak van 6 juni 2008, verzonden op dezelfde dag, heeft de rechtbank Dordrecht het door de Wijkvereniging daartegen ingestelde beroep ongegrond verklaard.

Tegen deze uitspraak heeft de Wijkvereniging bij brief van 24 juni 2008 hoger beroep ingesteld. Voorts heeft zij de voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzitter heeft het verzoek ter zitting behandeld op 31 juli 2008, waar de Wijkvereniging, vertegenwoordigd door haar [voorzitter], en het college, vertegenwoordigd door mr. R.C.M. van Meer-Dijksman en W.S. van Leeuwen, beiden ambtenaar in dienst van de gemeente, zijn verschenen. Voorts is daar Waalstroom III C.V., vertegenwoordigd door mr. J.A. Visser, advocaat te Dordrecht, gehoord.

2. Overwegingen

2.1. Besluiten zijn in het algemeen uitvoerbaar, ook als daartegen een rechtsmiddel is aangewend. Dit uitgangspunt geldt temeer indien, zoals in dit geval, de rechter in eerste aanleg het besluit in stand heeft gelaten.

2.2. Hetgeen de Wijkvereniging heeft aangevoerd, geeft geen aanleiding om thans aan te nemen dat de aangevallen uitspraak in de bodemprocedure niet bevestigd zal worden, althans uiteindelijk zal blijken dat geen vrijstelling en bouwvergunning mocht worden verleend. Gelet hierop, geeft de afweging van de betrokken belangen aanleiding om het verzoek af te wijzen.

2.3. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

wijst het verzoek af.

Aldus vastgesteld door mr. R.W.L. Loeb, als voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. J.A.A. van Roessel, ambtenaar van Staat.

w.g. Loeb w.g. Van Roessel

voorzitter ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 5 augustus 2008

457.