Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2008:BD9398

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
06-08-2008
Datum publicatie
06-08-2008
Zaaknummer
200706708/1
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 20 juni 2006 heeft het dagelijks bestuur van de deelgemeente Overschie (hierna: het dagelijks bestuur) krachtens het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer nadere eisen gesteld met betrekking tot de inrichting aan de Overschiese Kleiweg 593 te Rotterdam.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

200706708/1.

Datum uitspraak: 6 augustus 2008

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak in het geding tussen:

[appellant A], wonend te [woonplaats], en [appellant B],

wonend te [woonplaats],

appellanten,

en

het dagelijks bestuur van de deelgemeente Overschie,

verweerder.

1. Procesverloop

Bij besluit van 20 juni 2006 heeft het dagelijks bestuur van de deelgemeente Overschie (hierna: het dagelijks bestuur) krachtens het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer nadere eisen gesteld met betrekking tot de inrichting aan de Overschiese Kleiweg 593 te Rotterdam.

Bij besluit van 7 augustus 2007 heeft het dagelijks bestuur het hiertegen door [appellant A] en [appellant B] (hierna: [appellanten]) gemaakte bezwaar ongegrond verklaard.

Tegen dit besluit hebben [appellanten] bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 17 september 2007, beroep ingesteld. De gronden van het beroep zijn aangevuld bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 12 oktober 2007.

De Afdeling heeft de zaak ter zitting behandeld op 21 juli 2008, waar [appellant A], in persoon en bijgestaan door mr. A. van Diermen, en het dagelijks bestuur, vertegenwoordigd door mr. K.I. Siem, werkzaam bij de gemeente Rotterdam, zijn verschenen.

2. Overwegingen

2.1. Op 1 januari 2008 is het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (hierna: het Activiteitenbesluit) in werking getreden en is het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer ingetrokken.

Ingevolge artikel 6.1, tweede lid, van het Activiteitenbesluit kunnen nadere eisen die op grond van onder meer het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer vóór 1 januari 2008 in werking en onherroepelijk waren, onder omstandigheden als maatwerkvoorschriften worden aangemerkt. Omdat de bij het besluit van 20 juni 2006 gestelde nadere eisen niet vóór 1 januari 2008 onherroepelijk waren, kunnen deze niet op grond van artikel 6.1 van het Activiteitenbesluit als maatwerkvoorschriften worden aangemerkt. De nadere eisen zijn van rechtswege vervallen. Niet is gebleken dat [appellanten] niettemin belang hebben bij de beoordeling van het bestreden besluit.

2.2. Het beroep is niet-ontvankelijk.

2.3. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Recht doende in naam der Koningin:

verklaart het beroep niet-ontvankelijk.

Aldus vastgesteld door mr. M. Oosting, voorzitter, en mr. H.Ph.J.A.M. Hennekens en mr. S.F.M. Wortmann, leden, in tegenwoordigheid van mr. W.G. Timmerman, ambtenaar van Staat.

w.g. Oosting w.g. Timmerman

voorzitter ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 6 augustus 2008

431.