Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2008:BD5370

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
20-06-2008
Datum publicatie
25-06-2008
Zaaknummer
200804078/3
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 10 november 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders van Breda (hierna: het college) aan de naamloze vennootschap naar Belgisch recht Euroscoop N.V. (hierna: Euroscoop) vrijstelling van het geldende bestemmingsplan verleend voor de bouw van een bioscoopcomplex in het gebied "Stappegoor" aan de Prof. Goossenslaan te Tilburg.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

200804078/3.

Datum uitspraak: 20 juni 2008

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) hangende het hoger beroep van:

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Bioscoop Exploitatie Minerva B.V., gevestigd te Amsterdam ,

verzoekster,

tegen de uitspraak in zaken nrs. 08/1035 en 08/1038 van de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda van 4 april 2008 in het geding tussen:

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Bioscoop Exploitatie Minerva B.V.

en

het college van burgemeester en wethouders van Breda.

1. Procesverloop

Bij besluit van 10 november 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders van Breda (hierna: het college) aan de naamloze vennootschap naar Belgisch recht Euroscoop N.V. (hierna: Euroscoop) vrijstelling van het geldende bestemmingsplan verleend voor de bouw van een bioscoopcomplex in het gebied "Stappegoor" aan de Prof. Goossenslaan te Tilburg.

Bij besluit van 19 april 2007 heeft het college aan Euroscoop bouwvergunning verleend voor de bouw van het bioscoopcomplex.

Bij besluit van 5 februari 2008 heeft het college de door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Bioscoop Exploitatie Minerva B.V. (hierna: Minerva) tegen de besluiten van 10 november 2006 en 19 april 2007 gemaakte bezwaren ongegrond verklaard en de besluiten, met verbetering van de motivering en aanvulling en wijziging zoals in dat besluit aangegeven, in stand gelaten.

Bij uitspraak van 4 april 2008, verzonden op 24 april 2008, heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda (hierna: de voorzieningenrechter) het door Minerva daartegen ingestelde beroep gegrond verklaard, het besluit van 5 februari 2008 vernietigd en bepaald dat de rechtsgevolgen van het vernietigde besluit in stand blijven.

Tegen deze uitspraak heeft Minerva bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 4 juni 2008, hoger beroep ingesteld.

Bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 4 juni 2008, heeft Minerva de voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

2. Overwegingen

2.1. De voorzitter doet uitspraak zonder zitting.

2.2. Het verzoek strekt er toe te bewerkstellingen dat de verleende vrijstelling en bouwvergunning wordt geschorst.

Minerva heeft in haar verzoek om voorlopige voorziening aangegeven dat de bouw van het bioscoopcomplex nagenoeg voltooid is. Onder die omstandigheden en mede gelet op de belangen van Euroscoop, bestaat in dit stadium van de bouw onvoldoende aanleiding voor het treffen van een voorlopige voorziening.

2.3. Het verzoek dient dan ook te worden afgewezen.

2.4. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

wijst het verzoek af.

Aldus vastgesteld door mr. D.A.C. Slump, als voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. A.L.M. Steinebach-de Wit, ambtenaar van Staat.

w.g. Slump w.g. Steinebach-de Wit

voorzitter ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 20 juni 2008

328.