Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2008:BD5061

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
13-06-2008
Datum publicatie
23-06-2008
Zaaknummer
200802705/2
Rechtsgebieden
Omgevingsrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 21 december 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn (hierna: het college) aan de stichting Stichting Marca Appoldro (hierna: de stichting) vrijstelling en bouwvergunning verleend voor het oprichten van een scoutinggebouw aan de Lupineweg ongenummerd (naast nr. 77) te Apeldoorn.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

200802705/2.

Datum uitspraak: 13 juni 2008

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) hangende het hoger beroep van:

[verzoekers], wonend te [woonplaats],

tegen de uitspraak in zaak nr. 07/1174 van de rechtbank Zutphen van 28 februari 2008 in het geding tussen:

[verzoekers]

en

het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn.

1. Procesverloop

Bij besluit van 21 december 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn (hierna: het college) aan de stichting Stichting Marca Appoldro (hierna: de stichting) vrijstelling en bouwvergunning verleend voor het oprichten van een scoutinggebouw aan de Lupineweg ongenummerd (naast nr. 77) te Apeldoorn.

Bij besluit van 2 juli 2007 heeft het college het door [verzoekers] daartegen gemaakte bezwaar ongegrond verklaard.

Bij uitspraak van 28 februari 2008, verzonden op 4 maart 2008, heeft de rechtbank Zutphen (hierna: de rechtbank) het door [verzoekers] daartegen ingestelde beroep ongegrond verklaard.

Tegen deze uitspraak hebben [verzoekers] bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 15 april 2008, hoger beroep ingesteld.

Bij deze brief hebben [verzoekers] de voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzitter heeft het verzoek ter zitting behandeld op 6 juni 2008, waar [verzoekers], bijgestaan door D.J. Vorselman en H.A.C. de Vries, en het college, vertegenwoordigd door mr. G.N. Sloote en drs. W.M. van de Zedde, beiden ambtenaar in dienst van de gemeente, zijn verschenen. Voorts is daar als partij gehoord de stichting, vertegenwoordigd door A. Stoter.

2. Overwegingen

2.1. Het oordeel van de voorzitter heeft een voorlopig karakter en is niet bindend in de bodemprocedure.

2.2. Het verzoek strekt tot schorsing van het besluit van 21 december 2006 waarbij aan de stichting vrijstelling en bouwvergunning is verleend. Gebleken is dat de bouw van het scoutinggebouw reeds is voltooid. In zoverre hebben [verzoekers] geen belang meer bij schorsing van de vrijstelling en bouwvergunning.

Voorts is ter zitting gebleken dat de stichting voor het gebruiken van het scoutinggebouw, waarin meer dan 50 personen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn, een aanvraag heeft ingediend voor verlening van een gebruiksvergunning. Voorzover [verzoekers] trachten te voorkomen dat het scoutinggebouw in gebruik wordt genomen, kunnen zij, zoals ter zitting aan de orde is gesteld, in het kader van de procedure tot verlening van de door de stichting verzochte gebruiksvergunning een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Gelet op het vorenoverwogene, bestaat geen aanleiding voor het treffen van een voorlopige voorziening.

2.3. Het verzoek dient te worden afgewezen.

2.4. Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3. Beslissing

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

wijst het verzoek af.

Aldus vastgesteld door mr. C.M. Ligtelijn-van Bilderbeek, als voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. A.L.M. Steinebach-de Wit, ambtenaar van Staat.

w.g. Ligtelijn-van Bilderbeek w.g. Steinebach-de Wit

voorzitter ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 13 juni 2008

328-476.