Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2007:BB2921

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
30-08-2007
Datum publicatie
05-09-2007
Zaaknummer
200703186/2
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 9 november 2005 heeft verzoeker de aanvraag van de [wederpartij] voor een vooraanduiding tankstation op de N44 afgewezen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

200703186/2.

Datum uitspraak: 30 augustus 2007

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) hangende het hoger beroep van:

de Minister van Verkeer en Waterstaat,

verzoeker,

tegen de uitspraak in zaak no. AWB 06/3804 van de rechtbank 's-Gravenhage van 22 maart 2007 in het geding tussen:

[wederpartij],

en

verzoeker.

1.    Procesverloop

Bij besluit van 9 november 2005 heeft verzoeker de aanvraag van de [wederpartij] voor een vooraanduiding tankstation op de N44 afgewezen.

Bij besluit van 17 maart 2006 heeft verzoeker het daartegen door [wederpartij] gemaakte bezwaar ongegrond verklaard.

Bij uitspraak van 22 maart 2007, verzonden op 26 maart 2007, heeft de rechtbank 's-Gravenhage (hierna: de rechtbank) het daartegen door [wederpartij] ingestelde beroep gegrond verklaard, de bestreden beslissing op bezwaar vernietigd en de Minister opgedragen een nieuw besluit te nemen op het bezwaar van [wederpartij] met inachtneming van hetgeen in deze uitspraak is overwogen.

Tegen deze uitspraak heeft verzoeker bij brief van 4 mei 2007, bij de Raad van State ingekomen op 7 mei 2007, hoger beroep ingesteld. Bij brief van 13 juli 2007, bij de Raad van State ingekomen op 16 juli 2007, heeft verzoeker de Voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De Voorzitter heeft de zaak ter zitting behandeld op 16 augustus 2007, waar verzoeker, vertegenwoordigd door mr. D.L.N. Sugiharto-Ong en ing. P. van den Heuvel, werkzaam bij Rijkswaterstaat en [wederpartij], vertegenwoordigd door mr. S. Luyt, advocaat te Amsterdam, zijn verschenen.

2.    Overwegingen

2.1.    Het oordeel van de Voorzitter heeft een voorlopig karakter en is niet bindend in de bodemprocedure.

2.2.    Het verzoek heeft geen verdere strekking dan dat bij wijze van voorlopige voorziening wordt bepaald dat verzoeker in afwachting van de uitspraak op het door hem ingestelde hoger beroep geen gevolg hoeft te geven aan de in hoger beroep bestreden uitspraak. Mede in aanmerking genomen dat ter zitting door [wederpartij] is gesteld dat weggebruikers momenteel middels een tijdelijke aanduiding op de aanwezigheid van haar tankstation opmerkzaam worden gemaakt, is naar het oordeel van de Voorzitter niet gebleken van belangen die nopen tot het spoedig gevolg geven aan de aangevallen uitspraak.

2.3.    Gelet hierop ziet de Voorzitter aanleiding de hierna te melden voorlopige voorziening te treffen.

2.4.    Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3.    Beslissing

De Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

bepaalt bij wijze van voorlopige voorziening dat de Minister van Verkeer en Waterstaat geen nieuwe beslissing op bezwaar hoeft te nemen voordat de Afdeling op het hoger beroep heeft beslist.

Aldus vastgesteld door mr. H. Troostwijk, als Voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. M.J.M. Mathot, ambtenaar van Staat.

w.g. Troostwijk    w.g. Mathot

Voorzitter    ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 30 augustus 2007

413.