Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2007:BB1749

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
15-08-2007
Datum publicatie
15-08-2007
Zaaknummer
200700939/1
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 1 februari 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders van Hof van Twente (hierna: het college) de adresgegevens van appellanten en hun gezinsleden in de gemeentelijke basisadministratie gewijzigd in "onbekend".

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

200700939/1.

Datum uitspraak: 15 augustus 2007.

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak op het hoger beroep van:

[appellanten], wonend te [woonplaats],

tegen de uitspraak in zaak no. 06/553 van de rechtbank Almelo van 27 december 2006 in het geding tussen:

appellanten

en

het college van burgemeester en wethouders van Hof van Twente.

1.    Procesverloop

Bij besluit van 1 februari 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders van Hof van Twente (hierna: het college) de adresgegevens van appellanten en hun gezinsleden in de gemeentelijke basisadministratie gewijzigd in "onbekend".

Bij besluit van 14 maart 2006 heeft het college het door appellanten daartegen gemaakte bezwaar gegrond verklaard, het besluit van 1 februari 2005 herroepen en de gegevens van appellanten en hun gezinsleden in de gemeentelijke basisadministratie op zodanige wijze gewijzigd dat appellanten en hun gezinsleden uit de basisadministratie zijn uitgeschreven.

Bij uitspraak van 27 december 2006, verzonden op dezelfde dag, heeft de rechtbank Almelo (hierna: de rechtbank) het daartegen door appellanten ingestelde beroep gegrond verklaard, de bestreden beslissing op bezwaar vernietigd en het bezwaar van appellanten alsnog niet-ontvankelijk verklaard. Deze uitspraak is aangehecht.

Tegen deze uitspraak hebben appellanten bij brief van 2 februari 2007, bij de Raad van State ingekomen op dezelfde dag, hoger beroep ingesteld. De gronden zijn aangevuld bij brief van 5 maart 2007. Deze brieven zijn aangehecht.

Bij brief van 29 maart 2007 heeft het college van antwoord gediend.

De zaak is door een meervoudige kamer van de Afdeling verwezen naar een enkelvoudige.

De Afdeling heeft de zaak ter zitting behandeld op 24 juli 2007, waar [een van de apellanten] in persoon en bijgestaan door mr. R.J. Lindeboom, advocaat te Goor, en het college, vertegenwoordigd door M.P. Hertzdahl en A.M. Ouwehand, beiden ambtenaar in dienst van de gemeente, zijn verschenen.

2.    Overwegingen

2.1.    Ambtshalve overweegt de Afdeling als volgt. Uit de stukken is gebleken dat appellanten en hun gezinsleden sinds 24 augustus 2006 weer staan ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Hof van Twente op het adres [locatie]. Ter zitting is dit bevestigd.

   Appellanten hebben ter zitting desgevraagd uitdrukkelijk verklaard geen materiële schade te hebben geleden als gevolg van het besluit van het college van 14 maart 2006. Zij hebben gesteld wel immateriële schade te hebben geleden. Immateriële schade die voor vergoeding in aanmerking zou kunnen komen, hebben zij echter niet tot op zekere hoogte aannemelijk gemaakt. Gelet hierop dient hun hoger beroep wegens het ontbreken van procesbelang niet-ontvankelijk te worden verklaard.

2.2.    Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

3.    Beslissing

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Recht doende in naam der Koningin:

verklaart het hoger beroep niet-ontvankelijk.

Aldus vastgesteld door mr. C.M. Ligtelijn-van Bilderbeek, Lid van de enkelvoudige kamer, in tegenwoordigheid van mr. P. Klein, ambtenaar van Staat.

w.g. Ligtelijn-van Bilderbeek    w.g. Klein

Lid van de enkelvoudige kamer    ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 15 augustus 2007.

176-512.