Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RVS:2004:AR6288

Instantie
Raad van State
Datum uitspraak
19-11-2004
Datum publicatie
24-11-2004
Zaaknummer
200409157/2
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Bij besluit van 3 mei 2004 heeft de Minister van Verkeer en Waterstaat (hierna: de minister) vastgesteld dat verzoeker niet geschikt is voor het besturen van motorrijtuigen van alle categorieën en diens rijbewijs voor die categorieën ongeldig verklaard.

Wetsverwijzingen
Algemene wet bestuursrecht
Algemene wet bestuursrecht 8:69
Algemene wet bestuursrecht 8:81
Vreemdelingenwet 2000
Vreemdelingenwet 2000 8
Wet op de Raad van State
Wet op de Raad van State 37
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
JV 2005/27 met annotatie van TS
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

200409157/2.

Datum uitspraak: 19 november 2004

AFDELING

BESTUURSRECHTSPRAAK

Uitspraak van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht) hangende het hoger beroep van:

[verzoeker], wonend te [woonplaats],

tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam van 1 november 2004 in het geding tussen:

verzoeker

en

de Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, als rechtsopvolger van de Minister van Verkeer en Waterstaat.

1.    Procesverloop

Bij besluit van 3 mei 2004 heeft de Minister van Verkeer en Waterstaat (hierna: de minister) vastgesteld dat verzoeker niet geschikt is voor het besturen van motorrijtuigen van alle categorieën en diens rijbewijs voor die categorieën ongeldig verklaard.

Bij besluit van 13 september 2004 heeft de Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, als rechtsopvolger van de minister, (hierna: het CBR) het daartegen door verzoeker gemaakte bezwaar ongegrond verklaard.

Bij uitspraak van 1 november 2004, verzonden op dezelfde dag, heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam (hierna: de voorzieningenrechter) het daartegen door verzoeker ingestelde beroep ongegrond verklaard.

Tegen deze uitspraak heeft verzoeker bij brief, bij de Raad van State ingekomen op 11 november 2004, hoger beroep ingesteld.

Tevens heeft hij de Voorzitter verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De Voorzitter heeft het verzoek ter zitting behandeld op 12 november 2004, waar verzoeker in persoon, bijgestaan door mr. drs. H.J.M. van Schie, advocaat te Amsterdam, en het CBR, vertegenwoordigd door mr. C.C.J. de Wilde, werkzaam bij het CBR, zijn verschenen.

2.    Overwegingen

2.1.    Het verzoek strekt er kennelijk toe te bepalen dat verzoekers rijbewijs geldig blijft, totdat de Afdeling op het ingestelde hoger beroep zal hebben beslist.

2.2.    Uitgangspunt is dat een besluit uitvoerbaar is, ook als daartegen rechtsmiddelen zijn aangewend. Dat geldt te meer indien, zoals in dit geval, tegen dat besluit beroep is ingesteld en de rechter dat beroep ongegrond heeft bevonden.

   Er is thans geen reden om op voorhand aan te nemen dat de aangevallen uitspraak in de bodemprocedure niet in stand zal blijven, althans dat de Afdeling zal concluderen dat het CBR het rijbewijs van verzoeker ten onrechte ongeldig heeft verklaard.

   Gelet hierop, bestaat geen aanleiding voor het treffen van een voorziening, als verzocht.

2.3.    Voor een proceskostenveroordeling bestaat evenmin aanleiding.

3.    Beslissing

De Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

wijst het verzoek af.

Aldus vastgesteld door mr. R.W.L. Loeb, als Voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. J.A. Hoovers-Backaert, ambtenaar van Staat.

w.g. Loeb    w.g. Hoovers-Backaert

Voorzitter    ambtenaar van Staat

Uitgesproken in het openbaar op 19 november 2004

367.