Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBZWO:2000:AA5060

Instantie
Rechtbank Zwolle
Datum uitspraak
09-03-2000
Datum publicatie
04-07-2001
Zaaknummer
07.850018-99
Formele relaties
Hoger beroep: ECLI:NL:GHSHE:2004:AO3222
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

-

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

ARRONDISSEMENTSRECHTBANK

TE ZWOLLE

Meervoudige strafkamer

Parketnummer: 07.850018-99

Uitspraak: 9 maart 2000.

S T R A F V O N N I S

in de zaak van het openbaar ministerie tegen:

[verdachte]

geboren op 13 augustus 1953 te Amsterdam,

[woonplaats]

Het onderzoek ter terechtzitting heeft plaats gevonden op 24 februari 2000. De verdachte is verschenen, bijgestaan door mr. J.A. van der Lem, advocaat te Deventer.

De officier van justitie, mr. E.E.G. Duijts, heeft ter terechtzitting gevorderd:

- veroordeling van verdachte terzake van het telastegelegde tot een gevangenisstraf van 15 jaar;

- teruggave aan verdachte van de agenda 1999, de advertentie, de folder Valras-plage m.b.t. appartementen, de folder Tecnoc-casa m.b.t. appartementen en de agenda voor de fiscale praktijk 1999, op de kennisgevingen van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld;

- teruggave aan VVAA belastingadviseurs en consultants B.V. te Zwolle van het schrijfblok, op de kennisgeving van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld;

- teruggave aan [betrokkene], executeur-testamentair van de nalatenschap van [betrokkene], van de overige goederen op de kennisgevingen van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

TELASTELEGGING

De verdachte is te laste gelegd dat:

(volgt telastelegging zoals ter terechtzitting gewijzigd)

BEWIJS

De verdachte dient van het telastegelegde te worden vrijgesproken omdat de rechtbank dit niet wettig en overtuigend bewezen acht.

De rechtbank zal de teruggave aan verdachte gelasten van de agenda 1999 (code A.07.02.02, nr.0011), de advertentie (code A.0015.05), de folder Valras-plage m.b.t. appartementen en de folder Tecnoccasa m.b.t. appartementen (code E.00.05) en de agenda voor de fiscale praktijk 1999 (code F.01), op de kennisgevingen van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

De rechtbank zal de teruggave aan VVAA belastingadviseurs en consultants B.V. te Zwolle gelasten van het schrijfblok (code B.18.07.03), op de kennisgeving van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

De rechtbank zal teruggave gelasten aan [betrokkene], executeur-testamentair van de nalatenschap van [betrokkene], van de overige goederen op de kennisgevingen van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

BESLISSING

Het telastegelegde is niet bewezen en de verdachte wordt daarvan vrijgesproken.

De rechtbank gelast de teruggave aan verdachte van de agenda 1999, de advertentie, de folder Valras-plage m.b.t. appartementen, de folder Tecnoccasa m.b.t. appartementen en de agenda voor de fiscale praktijk 1999 voornoemd, op de kennisgevingen van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

De rechtbank gelast teruggave aan VVAA belastingadviseurs en consultants B.V. te Zwolle van het schrijfblok voornoemd, op de kennisgeving van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

De rechtbank gelast teruggave aan [betrokkene], executeur-testamentair van de nalatenschap van [betrokkene], van de overige goederen op de kennisgevingen van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

Aldus gewezen door mr. C. Kleinrensink, voorzitter, mrs. G. Eelsing en G. Beydals, rechters, in tegenwoordig-heid van mr. E. Troost als griffier en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 9 maart 2000.

Mr. G. Beydals voornoemd was buiten staat dit vonnis mede te ondertekenen.