Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBZUT:2011:BR5605

Instantie
Rechtbank Zutphen
Datum uitspraak
23-08-2011
Datum publicatie
23-08-2011
Zaaknummer
06/940048-11, 06/950845-10, 06/940307-10 en 06/850820-10
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Nu verdachte zich heeft onttrokken aan de behandeling in de Piet Roorda kliniek acht de rechtbank zich onvoldoende voorgelicht. Ten einde tot een goede afdoening van deze zaak te komen acht de rechtbank het noodzakelijk om ter terechtzitting een deskundige van Tactus Verslavingszorg te horen. De rechtbank is van oordeel dat het onderzoek ter terechtzitting heropend dient te worden.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ZUTPHEN

Sector Straf

Meervoudige kamer

Parketnummer: 06/940048-11

Gevoegd ter terechtzitting: 06/950845-10, 06/940307-10 en 06/850820-10

Uitspraak d.d.: 23 augustus 2011

Tegenspraak / dip - oip

TUSSENVONNIS

in de zaak tegen:

[verdachte],

geboren te [plaats op 1975],

wonende te Zutphen,

thans voortvluchtig uit de FVK Piet Roorda Kliniek, Jachtlaan 16, 7313 CP Apeldoorn.

Raadsman: mr. R.D.J. Visschers, advocaat te Zutphen.

Onderzoek van de zaak

Dit tussenvonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzittingen van 17 mei 2011 en 9 augustus 2011.

Beoordeling door de rechtbank

Tijdens de beraadslaging is de rechtbank gebleken dat het onderzoek niet volledig is geweest. Het volgende is daartoe van belang.

Op 22 augustus 2011 is bij de rechtbank binnengekomen het verzoek van de officier van justitie tot hervatting van het onderzoek ter terechtzitting. Uit het verzoek is de rechtbank gebleken dat verdachte [verdachte] tegen het uitdrukkelijke advies van zijn behandelaars in en zonder toestemming de Piet Roorda kliniek heeft verlaten, verdachte is over het hek van de kliniek geklommen. Door de kliniek zonder toestemming te verlaten heeft verdachte één van de aan hem, bij de schorsing van de voorlopige hechtenis, opgelegde voorwaarden overtreden.

Door zowel de officier van justitie als de raadsman van verdachte is ter terechtzitting gesteld dat verdachte behandeling nodig heeft. Bij zijn strafeis heeft de officier van justitie rekening gehouden met het rapport van Tactus Verslavingszorg d.d. 21 juli 2011, waarin behandeling bij de Forensische Verslavingskliniek Piet Roorda te Apeldoorn is geadviseerd. De raadsman van verdachte heeft ter terechtzitting aangegeven dat volstaan diende te worden met een voorwaardelijke gevangenisstraf, om zodoende behandeling van verdachte mogelijk te maken.

Nu verdachte zich heeft onttrokken aan de behandeling in de Piet Roorda kliniek acht de rechtbank zich onvoldoende voorgelicht. Ten einde tot een goede afdoening van deze zaak te komen acht de rechtbank het noodzakelijk om ter terechtzitting een deskundige van Tactus Verslavingszorg te horen.

De rechtbank is gelet op het voorstaande dan van oordeel dat het onderzoek ter terechtzitting heropend dient te worden. De rechtbank beslist als volgt.

Beslissing

De rechtbank:

* heropent het onderzoek en schorst dit voor onbepaalde tijd;

* beveelt de oproeping van verdachte tegen de nader te bepalen terechtzitting, met kennisgeving daarvan aan zijn raadsman;

* beveelt de oproeping van een deskundige, werkzaam bij Tactus Verslavingszorg, tegen de nader te bepalen terechtzitting;

* beveelt de kennisgeving aan de benadeelde partijen van de nader te bepalen terechtzitting.

Aldus gewezen door mrs. Verheul, voorzitter, Ouweneel en Follender Grossfeld, rechters, in tegenwoordigheid van mr. Demmers, griffier, en uitgesproken op de openbare terechtzitting van 23 augustus 2011.

Mr. Follender Grossfeld is buiten staat dit vonnis mede te ondertekenen.