Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBZUT:2011:BR0620

Instantie
Rechtbank Zutphen
Datum uitspraak
06-07-2011
Datum publicatie
06-07-2011
Zaaknummer
06/940360-10
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Tussenbeslissing in strafzaak tegen één van drie verdachten die beschuldigd worden van een overval op een supermarkt en juwelier in Ermelo. Er zijn geen onderzoekswensen. De processen-verbaal van de getuigenverhoren en de eerder gehouden getuigenverhoren worden gevoegd in de dossiers van medeverdachten en vise versa. Zie ook tussenvonnis LJN BR0617.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ZUTPHEN

Sector Straf

Meervoudige kamer

Parketnummer: 06/940360-10

Uitspraak d.d. 6 juli 2011

Tegenspraak / dip

TUSSENBESLISSING

in de zaak tegen:

[verdachte B],

geboren te [plaats, 1985],

wonende te [adres]

thans gedetineerd in het huis van bewaring te Zutphen.

Raadsman mr. A.W. Syrier te Utrecht.

Onderzoek van de zaak

Deze beslissing is gegeven naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting

van 29 juni 2011. Deze (regie)zitting was onder andere gepland om de procesdeelnemers in de gelegenheid te stellen mogelijke onderzoekswensen en eventuele andere verzoeken aan de orde te stellen.

Onderzoeksvragen

De raadsman heeft geen nadere (onderzoeks)wensen voorgelegd.

Ambtshalve beslissing met betrekking tot de getuigenverhoren

Om redenen van een doelmatige procesvoering zal de rechtbank bepalen dat de processen-verbaal van de in de zaak van deze verdachte te houden en gehouden getuigenverhoren worden gevoegd in de dossiers van de medeverdachten [verdachte C] en [verdachte A]. In de zaken van die medeverdachten wordt bij tussenbeslissing van heden bepaald dat de processen-verbaal van de in die zaken te bevelen en reeds gehouden getuigenverhoren worden gevoegd in het dossier van verdachte [verdachte B].

Deze beslissing brengt mee dat de rechter-commissaris verzocht wordt te bevorderen dat de raadslieden van de medeverdachten in de gelegenheid worden gesteld de in de zaak van deze verdachte reeds eerder opgedragen verhoren bij te wonen en die getuigen zonodig vragen te stellen, terwijl de raadsman van verdachte in de gelegenheid zal worden gesteld de verhoren in de zaken van die medeverdachten bij te wonen en vragen te stellen.

Beslissing

De rechtbank:

- stelt de stukken in handen van de rechter-commissaris belast met de behandeling van strafzaken in deze rechtbank, opdat hij het reeds aangevangen onderzoek naar aanleiding van eerdere onderzoekswensen kan voortzetten en kan doen wat hem in deze zaak overigens dienstig voorkomt;

- bepaalt dat de processen-verbaal van de getuigen-verhoren en eerder gehouden getuigen-verhoren worden gevoegd in de dossiers van de medeverdachten [verdachte A] en [verdachte C];

- bepaalt dat de bij de rechter-commissaris afgelegde (getuigen)verklaringen in de zaken van de medeverdachten [verdachte A] en [verdachte C] worden gevoegd in het dossier van verdachte.

Deze beslissing is gegeven door mrs. Troost, voorzitter, Heenk en Van der Mei, rechters, in tegenwoordigheid van mr. Banga, griffier, en uitgesproken op de openbare terechtzitting van deze rechtbank van 6 juli 2011.