Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBZUT:2007:AZ5564

Instantie
Rechtbank Zutphen
Datum uitspraak
02-01-2007
Datum publicatie
04-01-2007
Zaaknummer
06/486008-06
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Heropening onderzoek.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ZUTPHEN

Sector Straf

Meervoudige kamer

Parketnummer: 06/486008-06

Uitspraak d.d.: 2 januari 2007

tegenspraak / dip

TUSSENVONNIS

in de zaak tegen:

[verdachte],

geboren te [plaats] ([land]) op [geboortedatum],

wonende te [adres]

thans gedetineerd in het huis van bewaring te Zutphen.

Onderzoek van de zaak

Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting

van 19 december 2006.

Heropening onderzoek

Naar het voorlopige oordeel van de rechtbank kan terzake van het ten laste gelegde tot enige veroordeling worden gekomen. Onder de beraadslaging is echter gebleken, dat het onderzoek niet volledig is geweest.

Gelet op het ontbreken van enige vorm van rapportage omtrent de persoon van verdachte, diens omvangrijke justitiële documentatie en de door de officier van justitie geformuleerde strafeis, is de rechtbank van oordeel dat voor een behoorlijke strafrechtelijke afdoening noodzakelijk is, dat het strafdossier alsnog wordt uitgebreid met:

- een omtrent verdachte op te maken multidisciplinaire rapportage, waarin tevens aandacht wordt besteed aan de eventuele noodzaak/wenselijkheid en vorm van behandeling;

- eventueel eerder omtrent verdachte uitgebrachte rapportages (persoonsdossier).

Zij zal daartoe het onderzoek heropenen, vervolgens schorsen en de stukken in handen stellen van de officier van justitie voor het laten opmaken van een multidisciplinaire rapportage.

In de omstandigheid dat er enige tijd mee gemoeid zal zijn alvorens aan het doel van de huidige schorsing van het onderzoek beantwoord zal zijn, alsmede in het volle zittingsrooster van de rechtbank, ziet de rechtbank klemmende redenen om het onderzoek voor langere duur dan één maand te schorsen. Zij stelt de uiterste termijn waarbinnen het onderzoek ter terechtzitting dient te worden hervat op drie maanden.

Beslissing

Heropent het onderzoek en schorst het onderzoek voor onbepaalde tijd, doch ten hoogste voor drie maanden.

Zij stelt de stukken in handen van de officier van justitie ter fine als voormeld.

Zij beveelt de oproeping van verdachte tegen de nader te bepalen terechtzitting en kennisgeving van die datum en het tijdstip aan de raadsman.

Dit vonnis is aldus gewezen door mrs. Van Harreveld, voorzitter, Van der Hooft en Van Breda, rechters, in tegenwoordigheid van mr. Meerdink, griffier, en uitgesproken op de openbare terechtzitting van deze rechtbank van 2 januari 2007.