Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBZUT:2005:AU8358

Instantie
Rechtbank Zutphen
Datum uitspraak
02-12-2005
Datum publicatie
19-12-2005
Zaaknummer
06.031199-94
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Raadkamer
Inhoudsindicatie

Bezaarschrift gegrond / inhoud bevel onvolledig

Wetsverwijzingen
Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden 3
Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden 7
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
NJFS 2006, 50
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ZUTPHEN

Strafraadkamer

De rechtbank heeft te beslissen op een op 4 augustus 2005 ter griffie in-gediend bezwaarschrift ex artikel 7 van de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden (verder te noemen de Wet-DNA) van de veroordeelde:

[verdachte],

geboren op [geboortedatum] te [geboorteplaats],

verblijvende in FPC Veldzicht, Ommerweg 67 te Balkbrug.

De rechtbank heeft de processtukken bezien.

Het bezwaarschrift is in het openbaar behandeld door de meervoudige raadkamer op

18 november 2005. Van deze behandeling is een proces-verbaal opge-maakt.

Motivering

- Het bezwaarschrift is gericht tegen het bepalen en verwerken van het DNA-profiel van veroordeelde, waartoe op 21 juli 2005 celmateriaal bij veroordeelde is afgenomen.

- Het bezwaarschrift is tijdig, binnen de in artikel 7 van de Wet- DNA genoemde termijn van veertien dagen ingediend en de veroordeelde is in zoverre ontvankelijk in zijn bezwaar.

- Ingevolge artikel 3, tweede lid, van de Wet-DNA omschrijft het bevel het misdrijf waarvoor de betrokken persoon is veroordeeld en vermeldt het vonnis of arrest, waarbij de veroordeling heeft plaatsgevonden. Dit voorschrift beoogt een nauwkeurige vaststelling van de grondslag van het DNA-onderzoek bij de veroordeelde te waarborgen. Vastgesteld moet worden, dat het onderhavige bevel van de officier van justitie niet het vonnis vermeldt waarbij de veroordeling heeft plaatsgevonden. Het bevel voldoet derhalve niet aan het gestelde in artikel 3, tweede lid, van Wet-DNA. Het bezwaarschrift dient dan ook gegrond te worden verklaard.

- Ondanks de omstandigheid dat de rechtbank de inhoudelijke bezwaren van veroordeelde ongegrond acht, dwingt het vorenoverwogene tot onderstaande uitspraak.

Beslissing

Verklaart het bezwaarschrift gegrond en beveelt de officier van justitie ervoor zorg te dragen dat het celmateriaal terstond wordt vernietigd.

Deze beslissing is gegeven op 2 december 2005 door mrs. Van Hoorn, voorzitter, Van Harreveld en Lagarde rechters, in tegenwoordigheid van Wiering, grif-fier, en ondertekend door de voorzitter en de griffier.