Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBZLY:2008:BG9247

Instantie
Rechtbank Zwolle-Lelystad
Datum uitspraak
18-12-2008
Datum publicatie
08-01-2009
Zaaknummer
07.601456-07
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Bewijs

getuigenverklaring

gemotiveerde vrijspraak

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ZWOLLE - LELYSTAD

Sector Strafrecht - Meervoudige Strafkamer

Parketnummer: 07.601456-07

Datum: 18 december 2008

Vonnis in de zaak van:

het openbaar ministerie

tegen

[verdachte]

Het onderzoek ter terechtzitting heeft plaatsgevonden op 17 april 2008 en 18 december 2008. De verdachte is telkens verschenen, bijgestaan door mr. E.I.B Hoffman, advocaat te Almere.

De officier van justitie, mr. M. Vink, heeft ter terechtzitting van 18 december 2008 de vrijspraak gevorderd van verdachte ter zake van het gehele ten laste gelegde.

TENLASTELEGGING

De verdachte is ten laste gelegd dat:

(volgt tenlastelegging)

BEWIJS

De verdachte dient van het gehele ten laste gelegde te worden vrijgesproken, omdat de rechtbank dit niet wettig en overtuigend bewezen acht.

De rechtbank komt tot deze vrijspraak omdat niet boven elke twijfel verheven is dat de ter terechtzitting van 17 april 2008 en 18 december 2008 door de getuige [getuige] afgelegde verklaring, in voldoende mate betrouwbaar is om tot de overtuiging te geraken dat het tenlastegelegde bewezen is. De getuige heeft immers met name in haar verklaring van 18 december 2008 herhaalde malen te kennen gegeven het allemaal niet precies meer te weten. Zowel verdachten als zijzelf hadden immers alcohol genuttigd en vervolgens een hoeveelheid GHB, gevolgd door het gebruik van cocaïne. Mevrouw [getuige] was door het gebruik van middelen naar eigen zeggen “weg”. De rechtbank kan dientengevolge niet vaststellen in welke mate de seksuele handelingen, die verdachten met mevrouw [getuige] hebben verricht, op vrijwillige basis hebben plaats gevonden.

BESLISSING

Het ten laste gelegde is niet bewezen en de verdachte wordt daarvan vrijgesproken.

Aldus gewezen door mr. G.H. Meijer, voorzitter, mrs. A.W.M. van Hoof en A.J. Louter, rechters, in tegenwoordigheid van M. Smit als griffier en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 18 december 2008.

Mrs. Van Hoof en Louter waren buiten staat dit vonnis mede te ondertekenen.