Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBZLY:2008:BD6161

Instantie
Rechtbank Zwolle-Lelystad
Datum uitspraak
03-06-2008
Datum publicatie
03-07-2008
Zaaknummer
07/630097-07
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Gemotiveerde vrijspraak

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ZWOLLE - LELYSTAD

Sector Strafrecht - Meervoudige Strafkamer

Parketnr. : 07.630097-07

Uitspraak: 3 juni 2008

Vonnis in de zaak van:

het openbaar ministerie

tegen

[naam ]

geboren op [geboortedatum]

wonende te [adres]

thans verblijvende in [verblijfplaats]

Het onderzoek ter terechtzitting heeft plaatsgevonden op 20 mei 2008. De verdachte is verschenen, bijgestaan door mr. C.S.P.M. de Kock, advocaat te Zwolle.

De officier van justitie, mr. H. Timmer, heeft ter terechtzitting gevorderd de veroordeling van verdachte terzake het onder 1 tot en met 4 tenlastegelegde tot een gevangenisstraf van 4 jaar, met aftrek van voorarrest.

TENLASTELEGGING

De verdachte is ten laste gelegd dat:

(volgt tenlastelegging)

BEWIJS

De verdachte dient van het onder 1 tot en met 4 ten laste gelegde te worden vrijgesproken, omdat de rechtbank dit niet wettig en overtuigend bewezen acht.

Onder 1 is verdachte ten laste gelegd, het medeplegen van het buiten Nederland brengen van zeven kilo heroïne. Uit het onderzoek ter terechtzitting blijkt, dat verdachte contact heeft gehad [naam] en dat deze [naam] in Amsterdam is aangetroffen met zeven kilo heroïne. Uit het onderzoek is echter niet duidelijk geworden of het contact van verdachte met deze [naam] daadwerkelijk zag op het vervoer en/of de handel in heroïne en zo ja, welke concrete rol verdachte hierin zou hebben gespeeld. Verdachte dient dan ook van het onder 1 ten laste gelegde te worden vrijgesproken.

Voor wat betreft de feiten 2 tot en met 4 kan, naar het oordeel van de rechtbank, op grond van de inhoud van de zich in het dossier bevindende bewijsmiddelen, met name de diverse telefoontaps die op de betreffende feiten betrekking zouden hebben, niet worden geconcludeerd dat de al dan niet illegale activiteiten waarbij verdachte blijkens die bewijsmiddelen betrokken zou zijn, feitelijk betrekking hebben op heroïne, zoals tenlastegelegd.

BESLISSING

Het onder 1 tot en met 4 ten laste gelegde is niet bewezen en de verdachte wordt daarvan vrijgesproken.

De rechtbank heft het bevel tot voorlopige hechtenis op met ingang van heden en gelast diens onmiddellijke invrijheidstelling.

Aldus gewezen door mr. F. Koster, voorzitter, mrs. G.A. Versteeg en L.J.C. Hangx, rechters, in tegenwoordigheid van mr. J. Zeilstra als griffier en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 3 juni 2008.