Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBZLY:2008:BD1974

Instantie
Rechtbank Zwolle-Lelystad
Datum uitspraak
06-05-2008
Datum publicatie
20-05-2008
Zaaknummer
07.601017-07
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

gemotiveerde vrijspraak

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ZWOLLE - LELYSTAD

Sector Strafrecht - Meervoudige Strafkamer

Parketnummer: 07.601017-07

Datum: 6 mei 2008

Vonnis in de zaak van:

het openbaar ministerie

tegen

[verdachte],

[geboortedatum],

[woonplaats]

Het onderzoek ter terechtzitting heeft plaatsgevonden op 22 april 2008. Tegen de niet verschenen verdachte is verstek verleend.

De officier van justitie, mr. G.T. Brouwer, heeft ter terechtzitting gevorderd de veroordeling van verdachte ter zake van het onder 1. tot en met 9. (telkens) primair ten laste gelegde tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 maanden.

De officier van justitie heeft voorts ten aanzien van de ingediende vorderingen van de benadeelde partijen gevorderd dat de vordering van de benadeelde partij [benadeelde partij] (zaak 15) niet-ontvankelijk zal worden verklaard en dat van de vordering van de benadeelde partij [benadeelde partij] (zaak 23) een bedrag van € 6.000,-- zal worden toegewezen, hoofdelijk en met de toepassing van de maatregel als bedoeld in artikel 36f van het Wetboek van Strafrecht, en dat de vordering voor het overige gedeelte niet-ontvankelijk zal worden verklaard.

TENLASTELEGGING

De verdachte is ten laste gelegd dat:

(volgt tenlastelegging)

BEWIJS

De verdachte dient van het onder 1. tot en met 9. primair, subsidiair en meer subsidiair ten laste gelegde te worden vrijgesproken, omdat de rechtbank dit niet wettig en overtuigend bewezen acht.

De rechtbank overweegt dat uit de bewijsmiddelen weliswaar volgt dat verdachte degene was die de onderneming [betrokkene] dreef en dat er meermalen op naam van verdachte of diens bedrijf gebeld is naar aangevers voor het huren van steigers, maar het is niet gebleken dat verdachte degene was die heeft gebeld of anderszins betrokken was bij de aan hem ten laste gelegde feiten. Hier doen niet aan af de voor verdachte in algemene zin belastende verklaringen van [betrokkene] en [betrokkene], nu onvoldoende blijkt dat deze betrekking hebben op één of meer van de negen in concreto ten laste gelegde feiten. Er is hierom onvoldoende bewijs om tot een bewezenverklaring van de betrokkenheid van de verdachte te komen ten aanzien van de aan hem ten laste gelegde feiten.

De rechtbank zal de verdachte vrijspreken.

Benadeelde partijen

Nu de verdachte van het tenlastegelegde wordt vrijgesproken, dienen de benadeelde partijen [benadeelde partij] en [benadeelde partij] niet-ontvankelijk te worden verklaard in hun vordering.

BESLISSING

Het onder 1. tot en met 9. primair, subsidiair en meer subsidiair ten laste gelegde is niet bewezen en de verdachte wordt daarvan vrijgesproken.

De rechtbank verklaart de benadeelde partijen [benadeelde partij] en [benadeelde partij] niet-ontvankelijk in hun vordering.

Aldus gewezen door mr. G.H. Meijer, voorzitter, mrs. G.J.J.M. Essink en J.P.C. Obbink, rechters, in tegenwoordigheid van E.M. Scheffer als griffier en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 6 mei 2008.

Mr. Meijer voornoemd was buiten staat dit vonnis mede te ondertekenen.