Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBZLY:2008:BC4543

Instantie
Rechtbank Zwolle-Lelystad
Datum uitspraak
18-02-2008
Datum publicatie
18-02-2008
Zaaknummer
141123 - KG ZA 08-23
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Kort geding
Inhoudsindicatie

Vordering van moeder om zoon uit gezamenlijk bewoonde woning te ontruimen bij verstek toegewezen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

vonnis

RECHTBANK ZWOLLE-LELYSTAD

Sector civiel recht

zaaknummer / rolnummer: 141123 / KG ZA 08-23

Vonnis in kort geding van 18 februari 2008

in de zaak van

[moeder],

wonende te [plaats],

eiseres,

procureur mr. S. van den Berg,

tegen

[zoon],

wonende te [plaats],

gedaagde,

niet verschenen.

1. De procedure

1.1. Het verloop van de procedure blijkt uit:

- de dagvaarding

- de mondelinge behandeling

- het tegen gedaagde verleende verstek.

1.2. Ten slotte is vonnis bepaald.

2. De beoordeling

2.1. Het gevorderde komt de voorzieningenrechter niet onrechtmatig of ongegrond voor en zal als volgt worden toegewezen.

2.2. De voorzieningenrechter ziet aanleiding om de termijn waarbinnen gedaagde de woning dient te verlaten te stellen op 14 dagen, teneinde gedaagde enige tijd te gunnen zich hierop voor te bereiden.

2.3. Gedaagde zal als de grotendeels in het ongelijk gestelde partij in de proceskosten worden veroordeeld. De kosten aan de zijde van eiseres worden begroot op:

- dagvaarding EUR 85,44

- vast recht 254,00

- salaris procureur 527,00

Totaal EUR 866,44

3. De beslissing

De voorzieningenrechter

3.1. veroordeelt gedaagde om binnen 14 dagen na betekening van dit vonnis de woning aan [adres] te [plaats], onder afgifte van de sleutels aan eiseres, en met medeneming van zijn (persoonlijke) eigendommen en bezittingen, te verlaten en niet verder meer te betreden;

3.2. machtigt eiseres om bovengenoemde veroordeling in zoverre en voor zoveel nodig zelf ten uitvoer te doen leggen met behulp van de sterke arm van politie en justitie;

3.3. veroordeelt gedaagde in de proceskosten, aan de zijde van eiseres tot op heden begroot op EUR 866,44, te voldoen aan de griffier door overmaking op rekeningnummer 1923.25.930 ten name van MvJ Arrondissement Zwolle onder vermelding van "proceskostenveroordeling" en het zaak- en rolnummer,

3.4. verklaart dit vonnis tot zover uitvoerbaar bij voorraad,

3.5. wijst het meer of anders gevorderde af.

Dit vonnis is gewezen door mr. T.R. Hidma en in het openbaar uitgesproken op 18 februari 2008.

Als bij dit vonnis een vordering tegen u is toegewezen, kunt u bij de rechtbank daartegen in verzet komen. Het verzet moet namens u door een advocaat worden ingesteld. Voor het instellen van dit rechtsmiddel geldt slechts een korte termijn. Als u in verzet wilt komen, dient u zich dus zo spoedig mogelijk tot een advocaat te wenden.

Mocht u op grond van onvoldoende financiƫle draagkracht niet in staat zijn de kosten daarvan te dragen, dan kunt u wellicht aanspraak maken op toevoeging van een bij de raad voor rechtsbijstand ingeschreven advocaat. Inlichtingen daarover zijn te verkrijgen bij het Juridisch Loket. Over de adressen en spreekuren van het Juridisch Loket zijn inlichtingen te verkrijgen bij de griffies van rechtbanken.

N.B. Zolang op het verzet niet is beslist, blijft het vonnis van kracht en zal het in het algemeen ook door de deurwaarder ten uitvoer kunnen worden gelegd.