Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBZLY:2007:BB1529

Instantie
Rechtbank Zwolle-Lelystad
Datum uitspraak
09-08-2007
Datum publicatie
10-08-2007
Zaaknummer
07/400042-07 ontneming
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

"Drietal vrijgesproken van afpersing Zwolse zakenman. Wel veroordeeld terzake diefstal met geweld".

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ZWOLLE - LELYSTAD

Sector Strafrecht

Parketnr. : 07.400042-07

Datum : 9 augustus 2007

Beslissing op de vordering ex artikel 36e Wetboek van Strafrecht

d.d. 3 april 2007 van de officier van justitie in de zaak tegen:

[naam verdachte]

geboren op [geboortedatum/ geboorteplaats]

wonende te [adres]

thans verblijvende in de [verblijfplaats]

Het onderzoek ter terechtzitting heeft plaatsgevonden op 3 mei 2007 en 26 juli 2007.

[naam verdachte] is verschenen, bijgestaan door mr. R. Malewicz, advocaat te Amsterdam.

De rechtbank heeft kennisgenomen van de stukken van het voorbereidend onderzoek in de strafzaak met opgemeld parketnummer tegen [naam verdachte], te weten:

- de stukken van het opsporingsonderzoek van Regiopolitie IJsselland, District Midden, Zwolle, dossiernummer PL04MI/06-506688;

- het door [verbalisant] op 26 maart 2006 in de wettelijke vorm opgemaakt proces-verbaal ter zake ontneming met dossiernummer PL04MI/06-506688.

OVERWEGINGEN

De officier van justitie heeft gevorderd dat [naam verdachte] zal worden veroordeeld tot betaling aan de Staat van het geschatte voordeel dat hij heeft genoten door middel van of uit de baten van de feiten, zoals ten laste gelegd in de strafzaak met opgemeld parketnummer, welk voordeel door de officier van justitie na een ter terechtzitting gedane aanpassing wordt geschat op

€ 42.500,-.

De rechtbank heeft [naam verdachte] in de onderliggende strafzaak met opgemeld parketnummer bij vonnis van 9 augustus 2007 veroordeeld ter zake diefstal door twee of meer verenigde personen, voorafgegaan en vergezeld van geweld tegen personen, gepleegd met het oogmerk om die diefstal voor te bereiden en gemakkelijk te maken.

[naam verdachte] heeft bovenvermelde schatting bestreden. [naam verdachte] ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan strafbare feiten.

De rechtbank is van oordeel dat de vordering van de officier van justitie moet worden afgewezen. [naam verdachte] is bij voormeld vonnis vrijgesproken van de feiten 1, 3 en 4.

De rechtbank is voorts van oordeel dat niet kan worden vastgesteld dat [naam verdachte] wederrechtelijk voordeel heeft genoten door middel van of uit de baten van het feit ter zake waarvan hij bij opgemeld vonnis wordt veroordeeld.

BESLISSING

De rechtbank wijst de vordering van de officier van justitie d.d. 3 april 2007, strekkende tot ontneming van het wederrechtelijk verkregen voordeel, af.

Aldus gegeven door mr. C.A.M. Heeregrave, voorzitter, mrs. C. Kleinrensink en G. Eelsing, rechters, in tegenwoordigheid van mr. J.C.W. Emmen als griffier en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 9 augustus 2007.

Mr. C. Kleinrensink voornoemd was buiten staat dit vonnis mede te ondertekenen.