Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBUTR:2010:BN6193

Instantie
Rechtbank Utrecht
Datum uitspraak
27-08-2010
Datum publicatie
08-09-2010
Zaaknummer
292739 / JE RK 10-2170
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

crisis toestemming wijziging verblijfplaats van een voogdijpupil.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK UTRECHT

Sector handels- en familierecht

Voorlopige toestemming tot wijziging van de verblijfplaats van de minderjarige

Zaaknummer: 292739 / JE RK 10-2170

Beschikking van 27 augustus 2010 van de kinderrechter met betrekking tot de minderjarige:

[minderjarige], geboren te [geboorteplaats] (Afganistan), op [1996],

kind van

[ouder 1], adresgegevens onbekend,

en

[ouder 2], adresgegevens onbekend.

De Stichting Nidos is bij beschikking van 31 december 2001 belast met de voogdij over voornoemde minderjarige.

1. Verloop van de procedure

Op 27 augustus 2010 heeft de Stichting Nidos, per fax een verzoekschrift met bijlagen ingediend dat strekt tot wijziging van de verblijfplaats van voornoemde minderjarige. Nadien heeft de Stichting Nidos telefonisch het verzoek aangevuld in die zin dat zij –naar de kinderrechter begrijpt- verzoekt het verzoek direct toe te wijzen en binnen 14 dagen nader een zittingsdatum te bepalen.

2. Beoordeling van het verzochte

De kinderrechter overweegt als volgt.

Nidos heeft de volgende informatie verstrekt. [minderjarige] woont sinds 2008 bij haar tante, mevrouw [tante]. De partner van mevrouw [tante], de heer [A], wil niet voor [minderjarige] zorgen en wil dat zij het huis verlaat. Tante is hoogzwanger en kan [minderjarige] niet meer beschermen tegen de heer [A]. De relatie tussen de heer [A] en mevrouw [tante] is instabiel en wordt gekenmerkt door veel geweld en dreiging. [minderjarige] wil zo gauw mogelijk uit huis omdat ze bang is. Tante wil niet dat [minderjarige] uit huis gaat.

Onder de door Nidos geschetste omstandigheden is de kinderrechter van oordeel dat [minderjarige] in afwachting van een mondelinge behandeling van het verzoek tot wijziging van de verblijfplaats niet zonder onmiddellijk dreigend gevaar voor haar bij tante kan verblijven en dat wijziging van de verblijfplaats dringend en onverwijld noodzakelijk is. De kinderrechter zal daarom analoog aan artikel 800 lid 3 Rv voorlopig toestemming tot wijziging van de verblijfplaats verlenen. Deze toestemming geldt totdat door de kinderrechter definitief op het verzoek is beslist en zal vervallen als niet binnen 14 dagen op de voorlopige toestemming is gehoord. De mondelinge behandeling van dit verzoek en het verhoor zal plaatsvinden op de terechtzitting van 8 september 2010 te 11.30 uur.

3. Beslissing

De kinderrechter verleent voorlopig toestemming - totdat definitief door de kinderrechter is beslist - tot wijziging van de verblijfplaats van de minderjarige.

De kinderrechter bepaald dat deze voorlopige toestemming vervalt indien niet binnen 14 dagen een verhoor heeft plaatsgevonden.

Deze beslissing is uitvoerbaar bij voorraad.

Deze beschikking is gegeven op 27 augustus 2010 door mr. E.A.A. van Kalveen, kinderrechter, in het bijzijn van F. El Idrissi als griffier.