Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBUTR:2009:BI4724

Instantie
Rechtbank Utrecht
Datum uitspraak
12-05-2009
Datum publicatie
20-05-2009
Zaaknummer
267320 / JE RK 09-1131
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Het gaat om een verzoek verlenging van de ondertoezichtstelling ingediend door de William Schrikker Jeugdbescherming. Het verzoek is niet ontvankelijk verklaard, wegens het te laat indienen van het verzoek.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK UTRECHT

Sector handels- en familierecht

Verlenging ondertoezichtstelling

Zaaknummer: 267320 / JE RK 09-1131

Beschikking van 12 mei 2009 van de kinderrechter met betrekking tot de minderjarigen:

[kind 1], geboren te [geboorteplaats], op [2002],

[kind 2], geboren te [geboorteplaats], op [2008],

kinderen van

[de vader], wonende te [woonplaats]

en

[de moeder], wonende te [woonplaats].

De moeder is alleen belast met het ouderlijk gezag.

1. Verloop van de procedure

De William Schrikker Jeugdbescherming heeft op 6 mei 2009 een verzoek tot verlenging van de ondertoezichtstelling d.d. 1 mei 2009 ingediend. Daarbij zijn overgelegd het hulpverleningsplan en verslag van het verloop van de ondertoezichtstelling.

2. Beoordeling van het verzochte

Bij beschikking van 13 mei 2008 van de kinderrechter te Utrecht is ten aanzien van voormelde minderjarigen de ondertoezichtstelling uitgesproken voor de duur van een jaar, met ingang van 13 mei 2008.

Bij de beoordeling van het verzoek stelt de kinderrechter voorop dat de beginselen van de goede procesorde met zich mee brengt dat verzoeken tijdig worden ingediend zodat de rechtbank over kan gaan tot zorgvuldige behandeling van het verzoek. Ingevolge art. 2.4.5 Procesreglement Civiel Jeugdrecht moet een verlengingsverzoek uiterlijk tijdens de achtste week voor het einde van de geldigheidsduur van de lopende ondertoezichtstelling worden ingediend. Het onderhavige verzoek heeft de William Schrikker Jeugdbescherming één week voor het verlopen van de lopende ondertoezichtstelling ingediend. Deze gang van zaken brengt met zich mee dat de kinderrechter voor het verlopen van de termijn van de ondertoezichtstelling niet in staat is het ingediende verzoek, met inachtneming van de belangen van alle partijen, zorgvuldig te behandelen. Gelet daarop dient de William Schrikker Jeugdbescherming in haar verzoek tot verlenging niet-ontvankelijk te worden verklaard.

3. Beslissing

De kinderrechter verklaart de William Schrikker Jeugdbescherming niet-ontvankelijk in haar verzoek tot verlenging van de ondertoezichtstelling.

Deze beschikking is gegeven en in het openbaar uitgesproken ter terechtzitting van 12 mei 2009 door mr. H.J.H. van Meegen, kinderrechter, in bijzijn van S.M. Domburg als griffier.