Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBSHE:2011:BY8209

Instantie
Rechtbank 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
13-10-2011
Datum publicatie
11-01-2013
Zaaknummer
763820
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

De zaak betreft een small claim (Verordening (EG) nr. 861/2007).

In verstek is de vordering van verzoekers toegewezen. Ryanair heeft kennisgenomen van het verstekvonnis.

Vervolgens heeft Ryanair een verzoek tot heroverweging ingediend omdat verzoekers in het verzoekschrift niet het juiste adres van Ryanair had vermeld, waardoor Ryanair het verzoekschrift en het verzoek om te antwoorden (formulier C) nooit heeft ontvangen. De kantonrechter heeft geoordeeld dat het verzoek van Ryanair terecht is en hij heeft de procedure heropend.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK 's-HERTOGENBOSCH

Sector Kanton, locatie Eindhoven

Beschikking op grond van Verordening (EG) nr. 861/2007 in de zaak van:

[verzoekster 1], en,

[verzoeker 2]

wonende te [woonplaats],

verzoekers,

gemachtigde: mr. C. Beernink van EUclaim BV te Brummen,

t e g e n

Ryanair Ltd,

gevestigd te Dublin (Ireland),

verweerder,

gemachtigde: mr. L. aan den Toorn, advocaat te Nijmegen.

Het verdere verloop van het geding

Bij verzoekschrift van 29 augustus 2011 heeft Ryanair een verzoek tot heroverweging ingediend.

[verzoekers] hebben verweer gevoerd tegen het verzoek.

Vervolgens is de beschikking bepaald op heden.

Het verzoek

Ryanair stelt dat zij op 20 augustus 2011 van [verzoekers] een sommatiebrief heeft ontvangen met daaraan gehecht de beschikking van de kantonrechter te Eindhoven van 11 augustus 2011. De daaraan ten grondslag liggende stukken heeft Ryanair nimmer ontvangen. Uit navraag bij de griffie van de sector kanton te Eindhoven, bleek Ryanair dat de stukken niet naar het juiste adres van Ryanair zijn gezonden. Hierdoor is Ryanair, buiten haar schuld, niet in de gelegenheid geweest zich te verdedigen tegen de vordering. Ryanair verzoekt dan ook de beslissing van 11 augustus 2011 te heroverwegen en de beslissing nietig te verklaren.

Het verweer

[verzoekers] stellen dat het hun bevreemdt dat Ryanair stelt de beschikking van 11 augustus 2011 niet te hebben ontvangen, nu zij immers een verzoek om heroverweging indient. Kennelijk heeft Ryanair de beschikking wel ontvangen en is zij niet in haar belangen geschaad. Het verzoek dient dan ook te worden afgewezen.

De beoordeling

1. De Europese procedure voor geringe vorderingen geeft ingevolge artikel 18 een verweerder de mogelijkheid om heroverweging van een beslissing te verzoeken, indien, onder andere, de verweerder de vordering niet heeft kunnen betwisten wegens overmacht of wegens buitengewone omstandigheden, buiten zijn schuld.

2. De kantonrechter stelt vast dat daarvan in het onderhavige geval sprake is. Immers hebben [verzoekers] in hun Formulier A niet het juiste adres van Ryanair vermeld, waardoor de griffier het Formulier C met daarbij gevoegd een kopie van Formulier A met producties, niet naar het juiste adres van Ryanair heeft gezonden. Hierdoor is Ryanair de mogelijkheid om op Formulier A te reageren, ontnomen.

3. Het verzoek van Ryanair om de beslissing van 11 augustus 2011 te heroverwegen is dan ook gegrond. De beslissing van 11 augustus 2011 is dan ook nietig.

4 De kantonrechter zal Ryanair nogmaals Formulier C toezenden aan het juiste adres en haar in de gelegenheid stellen te antwoorden op Formulier A. De kantonrechter zal de zaak daartoe naar de hierna te vermelden terechtzitting verwijzen.

5 Iedere verdere beslissing wordt aangehouden.

3. De beslissing

De kantonrechter:

verwijst de zaak naar de terechtzitting van donderdag 10 november 2011 te 09.00 uur, voor het indienen van Formulier C door Ryanair zoals bedoeld in overweging sub 4;

houdt iedere verdere beslissing aan.

Dit vonnis is gewezen door mr. P.M. Knaapen, kantonrechter, en in het openbaar uitgesproken op 13 oktober 2011 in tegenwoordigheid van de griffier.