Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBSHE:2011:BU6586

Instantie
Rechtbank 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
01-12-2011
Datum publicatie
05-12-2011
Zaaknummer
773494
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Verzoek royement door Ziggo. Tegenvordering is gedaagde te laat ingesteld, maar de aanspraak van gedaagde op een vergoeding van proceskosten is toewijsbaar.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK 's-HERTOGENBOSCH

Sector Kanton, locatie 's-Hertogenbosch

Zaaknummer : 773494

Rolnummer : 11 - 7049

Uitspraak : 1 december 2011

in de zaak van

de besloten vennootschap Ziggo BV

gevestigd te Utrecht

eiseres

gemachtigde Landelijke Associatie van Gerechtsdeurwaarders

tegen

[gedaagde]

wonende te [adres]

gedaagde

Partijen zullen "Ziggo" en "[gedaagde]" worden genoemd.

Procedure

Ziggo heeft dit geding aanhangig gemaakt bij dagvaarding van 21 juli 2011.

[gedaagde] heeft mondeling verweer gevoerd.

Bij rolbeslissing heeft de kantonrechter een comparitie van partijen bepaald. Deze heeft niet plaatsgevonden aangezien Ziggo bij akte royement van de procedure heeft gevraagd. [gedaagde] heeft hierop bij antwoordakte gereageerd.

De uitspraak is bepaald op vandaag.

Vordering en verweer

Ziggo vorderde bij inleidende dagvaarding de veroordeling van [gedaagde] tot betaling van een bedrag van € 170,94 voor de levering van televisiesignalen, rente en incassokosten.

[gedaagde] heeft verweer gevoerd.

Hij heeft erkend met Ziggo een overeenkomst hebben gesloten terzake van het leveren van televisiesignalen. Hij vond de rekening te hoog en in januari 2010 ontving hij in verband met een storing geen signalen meer. Hij heeft met de klantenservice van Ziggo contact opgenomen maar met zijn klacht is niets gedaan. [gedaagde] stelt de overeenkomst begin februari 2011 te hebben opgezegd.

Beoordeling

Ziggo heeft royement van de procedure gevraagd.

[gedaagde] heeft zich met royement van de procedure in beginsel akkoord verklaard, maar aangedrongen op een vergoeding van de door hem gemaakte kosten.

Gezien het door [gedaagde] gemaakte voorbehoud kan de procedure niet worden geroyeerd.

Ziggo heeft het verweer van [gedaagde] niet tegengesproken. De aan dit verweer ten grondslag gelegde feiten staan dus vast. De vordering van Ziggo kan dus niet worden toegewezen.

Indien en voor zover [gedaagde] bedoelt een tegenvordering in te stellen voor de door hem gemaakte kosten, die niet als proceskosten zijn aan te merken, is deze vordering te laat ingesteld. Dit had hij bij zijn eerste verweer moeten doen.

Voor zover [gedaagde] bedoelt aanspraak te maken op een vergoeding van de proceskosten is dit toewijsbaar. De kantonrechter zal Ziggo in de kosten veroordelen en daarbij aansluiting zoeken bij de gebruikelijke tarieven.

Beslissing

De kantonrechter:

wijst de vordering van Ziggo af;

veroordeelt Ziggo in de kosten van deze procedure, tot vandaag aan de kant van [gedaagde] begroot op € 30,00 aan noodzakelijke gemaakte reis en verblijfkosten;

Dit vonnis is gewezen door Mr. J.P.M. van der Ham en uitgesproken op de openbare terechtzitting van 1 december 2011 in aanwezigheid van de griffier.

Zaaknummer: 773494 blad 2

vonnis