Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBSHE:2009:BJ7343

Instantie
Rechtbank 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
01-09-2009
Datum publicatie
10-09-2009
Zaaknummer
634565
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Rectificatieverzoek afgewezen. Er is geen louter rekenkundig verband tussen de uitkomst van de rekenexercitie volgens de formule en het bepaalde bedrag van de vergoeding. De correctie van een fout in de rekenexercitie kan dan ook niet automatisch tot een ander vergoedingbedrag leiden.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK 'S-HERTOGENBOSCH

DE KANTONRECHTER TE EINDHOVEN

RECTIFICATIEBESCHIKKING INGEVOLGE ARTIKEL 7:685 VAN HET BURGERLIJK

WETBOEK

In de zaak van:

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Alert Teleservices B.V.,

gevestigd te Geldrop, gemeente Geldrop-Mierlo,

verzoekster,

gemachtigde: mr. R. van den Berg Jeths, advocaat te [woonplaats],

t e g e n :

[verweerster],

wonende te [woonplaats],

verweerster,

gemachtigde: mr. R.E. de Vries, jurist bij FNV Bondgenoten te Weert,

heeft de kantonrechter de navolgende rectificatiebeschikking gegeven.

1. De overwegingen

Bij op 28 augustus 2009 ter griffie ingekomen brief heeft de gemachtigde van [verweerster] om rectificatie verzocht van de door de kantonrechter op 28 juli 2009 tussen partijen gegeven beschikking. De gemachtigde stelt dat in de beschikking bij de toepassing van de kantonrechtersformule ten onrechte is uitgegaan van vijfenhalf gewogen dienstjaren. Dat hadden negen gewogen dienstjaren moeten zijn. Bij toepassing van een correctiefactor van 0,4 had dat tot een vergoeding van € 7.776,-- moeten leiden en niet tot de in de beschikking toegewezen vergoeding van € 4.750,--.

De gemachtigde van Alert Teleservices heeft desgevraagd bij brief d.d. 31 augustus 2009 laten weten zich te verzetten tegen rectificatie. Volgens hem is er geen sprake van een kennelijke misslag. Volgens hem kan de kantonrechter een hoger bedrag aan vergoeding dan € 4.750,-- niet voor ogen hebben gehad bij zijn uitspraak.

De kantonrechter geeft toe dat er in de beschikking waarvan rectificatie wordt verzocht een fout is gemaakt ten aanzien van de gewogen dienstjaren. Deze (kennelijke) misslag kan echter niet leiden tot de door [verweerster] gewenste verhoging van het bedrag van de vergoeding naar billijkheid. Er is immers geen louter rekenkundig verband tussen de uitkomst van de rekenexercitie volgens de formule en het bepaalde bedrag van de vergoeding. De correctie van een fout in de rekenexercitie kan dan ook niet automatisch tot een ander vergoedingbedrag leiden. Het verzoek tot rectificatie zal dan ook worden afgewezen.

3. De beslissing

De kantonrechter:

wijst het verzoek tot rectificatie af.

Gegeven door mr. W.E.M. Leclercq, kantonrechter, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 1 september 2009, in tegenwoordigheid van de griffier.