Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBSHE:2001:AF0331

Instantie
Rechtbank 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
16-10-2001
Datum publicatie
09-08-2006
Zaaknummer
2001-269
Rechtsgebieden
Civiel recht
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Schuldenaar die in dienst is bij familie dient marktconform salaris te verdienen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Arrondissementrechtsbank te 's-Hertogenbosch

enkelvoudige kamer

Bij vonnis van deze kamer van 27 november 2000 is de schuldsanering uitgesproken ten aanzien van:

X.,

geboren op Q.,

wonende te P.,

destijds handelend onder de naam R.,

destijds zaakdoende te S.,

destijds ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te T.,

De rechtbank heeft kennisgenomen van het proces-verbaal van de op 25 september 2001 gehouden verificatievergadering, alsmede van een ontwerp van een saneringsplan.

De saniet is ter terechtzitting van 16 oktober 2001 gehoord. De rechter-commissaris heeft bij die gelegenheid schriftelijk verslag uitgebracht. Bezwaren van schuldeisers zijn noch bij de verificatievergedering, noch ter zitting naar voren gebracht. Evenmin is gebleken dat zich één van de gronden voor beëindiging van de toepassing van de schuldsaneringsregeling voordoet.

Derhalve dient de toepassing van de schuldsanering te worden voortgezet.

De rechtbank acht het inkomen dat thans door de schuldenaar wordt verdiend, gezien zijn opleidingsniveau en wekervaring, te gering. De schuldenaar dient zich maximaal in te spannen om een inkomen van tenminste fl.2.500,- te verdienen. Indien dit salaris niet bij zijn huidige werkgever te realiseren is dan dient de schuldenaar zo spoedig mogelijk op zoek te gaan naar een dienstverband elders met een hoger salaris. De schuldenaar dient de bewindvoerder nauwgezet te informeren omtrent zijn inspanningen. De rechtbank heeft kennis genomen van de omstandigheid dat de schuldenaar in dienst is bij zijn vader, die feitelijk het bedrijf van de schuldenaar heeft voortgezet. Indien de schuldenaar tegen een hoger salaris kan blijven werken bij het bedrijf van zijn vader, dan wel indien er zich ondanks de serieuze inspanningen van de schuldenaar geen beter betaalde baan aandient, dan dient de schuldenaar re bevorderen dat de bewindvoerder geïnformeerd wordt omtrent de financiële positie van dit bedrijf, zodat kan worden beoordeeld of het huidige salaris in verhouding staat met de door genoemd bedrijf gerealiseerde omzet en (bruto/netto) winst.

Beslissing

De rechtbank:

- bepaalt dat de toepassing van de schuldsaneringsregeling wordt voortgezet;

- stelt het saneringsplan vast overeenkomstig het aan het proces-verbaal van de verificatievergadering gehechte ontwerp, met uitzondering van sub 2 van het ontwerp saneringsplan. In het saneringsplan is de termijn gedurende welke de toepassing van de schuldsaneringsregeling van kracht zal zijn gesteld op 3 jaar te rekenen vanaf de dag van de uitspraak tot toepassing van de schuldsaneringsregeling, derhalve tot 20 september 2003.

stelt in plaats van sub 2 van het ontwerp het nagevolgende vast: de schuldenaar zal zich inspannen een zo hoog mogelijk inkomen uit arbeid, tenminste ten bedrage van fl.2.500,- te verdienen. Indien de schuldenaar in dienst blijft bij zijn huidige werkgever, het bedrijf van zijn vader, dan dient hij te bevorderen dat de bewindvoerder inzicht krijgt omtrent de financiële positie van dit bedrijf.

Gedaan doormr. M.P. de Valk, lid van de eerste enkelvoudige kamer, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 16 oktober 2001 in tegenwoordigheid van K.E. Pintor, griffier.