Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBSHE:2000:AF0321

Instantie
Rechtbank 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
12-09-2000
Datum publicatie
09-08-2006
Zaaknummer
99/380 R
Rechtsgebieden
Civiel recht
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

In schuldsanering ontstaat voldoende actief om alle vorderingen en saneringskosten te voldoen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

tussentijdse beëindiging schuldsanering

hervatten betalingen

Arrondissementsrechtbank te 's-Hertogenbosch,

Enkelvoudige kamer

Bij vonnis van deze kamer van 15 november 1999 is de definitieve schuldsanering uitgesproken ten aanzien van:

X., geboren ..., wonende te P.

Bij brief van 4 juli 2000 heeft de bewindvoerder de rechtercommissaris verzocht om tot uitbetaling van de schuldeisers over te mogen gaan, aangezien er een uitbetaling van een spaarbrief had plaatsgevonden. Naar aanleiding daarvan heeft op 29 augustus 2000 de verificatievergadering plaatsgevonden, waarbij de erkende preferente en concurrente schuldvorderingen zijn vastgesteld. Er zijn geen betwiste schuldvorderingen.

De rechter-commissaris heeft vervolgens een voordracht gedaan om de toepassing van de schuldsanering te beëindigen. De schuldenaar en de bewindvoerder zijn gehoord ter terechtzitting van 12 september 2000.

Als grond voor de beëindiging is aangevoerd dat schuldenaar in staat is zijn betalingen te hervatten.

Uit het onderzoek is de rechtbank gebleken dat er een uitkering op een spaarbrief beeft plaatsgevonden, uit welk bedrag zowel de boedelkosten als de geverifieerde schuldeisers kunnen worden voldaan. De bewindvoerder heeft een schriftelijke volmacht overgelegd, waaruit blijkt dat zij door schuldenaar onvoorwaardelijk is gevolmachtigd om na beëindiging van de schuldsaneringsregeling alle schuldeisers alsmede de schuldsaneringskosten te voldoen van de gelden die de bewindvoerder onder zich heeft op de schuldsaneringsrekening. Het bedrag dat thans op de rekening staat (fl. 29.155,78) is voldoende om al deze kosten te voldoen.

Derhalve is er aanleiding de toepassing van de schuldsaneringsregeling te beëindigen.

De rechtbank heeft het salaris van de bewindvoerder en de door deze gemaakte kosten reeds bij afzonderlijke beslissing vastgesteld.

Beslissing

De rechtbank:

beëindigt de toepassing van de schuldsaneringsregeling.

Gewezen door mr. R.R.M. de Moor, lid van genoemde kamer, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 12 september 2000 in tegenwoordigheid van C.M. Sweep, griffier.