Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBSHE:2000:AF0161

Instantie
Rechtbank 's-Hertogenbosch
Datum uitspraak
15-06-2000
Datum publicatie
09-08-2006
Zaaknummer
00/29 R
Rechtsgebieden
Civiel recht
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Tussentijds beëindiging op verzoek van saniet omdat hij betalingen kan hervatten.

Rechtbank bepaalt dat saniet na afloop van regeling het boedelsaldo ten behoeve van alle crediteuren aanwendt.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Arrondissementsrechtbank te 's-Hertogenbosch

Bij vonnis van deze kamer van 17 januari 2000 is de definitieve schuldsanering uitgesproken ten aanzien van:

X.

geboren op ...

wonende te P.

De schuldenaar heeft verzocht om de toepassing van de schuldsanering te beëindigen. De schuldenaar en de bewindvoerder zijn gehoord ter terechtzitting van 13 juni 2000.

Als grond voor de beëindiging is aangevoerd dat de schuldenaar weer in staat is zijn betalingen te hervatten. Ter terechtzitting heeft de schuldenaar verklaard zwaar gebukt te gaan onder de gevolgen van de schuldsaneringsregeling. Hij heeft verklaringen overgelegd van de bij de bewindvoerder bekende schuldeisers, waarin deze verklaren akkoord te gaan met een betalingsregeling. Hij heet voorgesteld om het inmiddels in de regeling gespaarde geldbedrag aan te wenden voor het terugbetalen van de kleinere crediteuren, zodat er meer afloscapaciteit overblijft voor de grotere crediteuren. De schuldenaar heeft er blijk van gegeven de gevolgen van zijn beslissing te overzien en de consequenties te aanvaarden.

De bewindvoerder heeft geen bezwaar gemaakt tegen beëindiging van de regeling.

De rechtbank is van oordeel dat, nu de crediteuren die zich bij de bewindvoerder hebben aangemeld er kennelijk geen bezwaar tegen hebben dat de terugbetaling van de schulden conform met hen respectievelijk inmiddels gemaakte betalingsafspraken, als in afschrift aan de rechtbank overgelegd -buiten de schuldsanering om wordt hervat, de schuldsaneringsregeling dient te worden beëindigd. De rechtbank acht het voorstel van de schuldenaar om met het reeds gespaarde bedrag alleen de kleinere crediteuren te betalen niet acceptabel. De rechtbank zal daarom bepalen dat het gespaarde bedrag door de schuldenaar direct na het vrijkomen daarvan zal worden aangewend voor alle bekende crediteuren.

De rechtbank zal het salaris van de bewindvoerder en de door deze gemaakte kosten bij afzonderlijke beslissing vaststellen.

Beslissing

De rechtbank:

· beëindigt de toepassing van de schuldsaneringsregeling;

· bepaalt dat het boedelsaldo na aftrek van de nog nader vast te stellen boedelkosten door saniet dient te worden aangewend ten behoeve van alle crediteuren die zich bij de bewindvoerder hebben aangemeld.

Gewezen door mr. R.R.M. de Moor, lid van de eerste enkelvoudige kamer; en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 15 juni 2000 in tegenwoordigheid van C.M. Sweep, griffier.