Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBSGR:2010:BN5651

Instantie
Rechtbank 's-Gravenhage
Datum uitspraak
30-08-2010
Datum publicatie
31-08-2010
Zaaknummer
352964 - FA RK 09-9650
Rechtsgebieden
Personen- en familierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

Verzoek om een herstelbeschikking

De vrouw verzoekt om een herstelbeschikking aangezien zij zich in de praktijk anders noemt dan in de beschikking staat aangegeven. De rechtbank overweegt echter dat dit geen reden is voor een herstelbeschikking aangezien de rechtbank altijd de naam noemt die in de gemeentelijke basisadministratie is opgenomen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE

Sector familie- en jeugdrecht

Enkelvoudige kamer

Rekestnummer: FA RK 09-9650

Zaaknummer: 352964

Datum beschikking: 30 augustus 2010

Beschikking in de zaak van:

[de vrouw],

wonende te [plaats A],

advocaat: mr. L. Rijsdam te Katwijk,

waarin als belanghebbende wordt aangemerkt:

[de man],

wonende te [plaats B],

advocaat: mr. P.A. Beekman te Leiden.

Procedure

De rechtbank heeft kennisgenomen van de stukken, waaronder:

- de brief d.d. 17 augustus 2010 met bijlagen van de zijde van de vrouw;

- de brief d.d. 18 augustus 2010 met bijlagen van de zijde van de man.

Verzoek en verweer

In de brief d.d. 17 augustus 2010 wordt verzocht om de geslachtsnaam van de vrouw op pagina 1 van de beschikking d.d. 11 augustus 2010 te wijzigen nu deze onjuist is vermeld.

De man is in de gelegenheid gesteld te reageren op voormeld verzoek. Hij heeft geen verweer gevoerd tegen het verzoek maar hij heeft zich aangesloten bij het verzoek van de vrouw.

Beoordeling

De rechtbank houdt bij het wijzen van de echtscheidingsbeschikking de persoonsgegevens aan zoals deze blijken uit de overgelegde aktes van de gemeentelijke basisadministratie. Blijkens het zich bij de stukken van het dossier bevindende uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie, is -zoals ook in het dictum van voormelde beschikking genoemd - de vrouw ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie onder de naam '[volledige naam vrouw]'. Dat de vrouw zich in praktijk anders wil noemen, is een persoonlijke keuze die los staat van de wijze waarop haar persoonsgegevens zijn geregistreerd.

Gelet op het voorgaande is de rechtbank van oordeel dat er geen sprake is van een kennelijke, ook voor partijen kenbare en voor eenvoudig herstel vatbare schrijffout, die tot verbetering op de voet van artikel 31 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering zou nopen zodat de rechtbank het verzoek van de vrouw zal afwijzen.

Beslissing

De rechtbank:

weigert de verzochte verbetering.

Deze beschikking is gegeven door mr. B. Meijer, bijgestaan door mr. I.M. Talstra - Touwen als griffier, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 30 augustus 2010.