Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBSGR:2007:BA4436

Instantie
Rechtbank 's-Gravenhage
Datum uitspraak
25-04-2007
Datum publicatie
04-05-2007
Zaaknummer
09/754130-04 Beslissing
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Beslissing in de strafzaak tegen een van de verdachten in de zogenoemde 'metselmoorden-zaak'. Beslissing van de rechtbank op het verzoek van de verdediging en de officier van justitie ter terechtzitting van 16 april 2007 om het procesverloop vast te stellen voorzover dit het nadere onderzoek betreft naar de door de deskundige Eikelenboom aangetroffen en door de rechter-commissaris veiliggestelde sporen in het pand waar de slachtoffers zouden zijn omgebracht.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK `S-GRAVENHAGE

Meervoudige strafkamer

Parketnummer: 09/754130-04

B E S L I S S I N G

In de strafzaak tegen

[verdachte],

geboren op [geboortedatum] 1969 te [geboorteplaats],

verblijvende in de P.I. Amsterdam, Huis van Bewaring Het Schouw te Amsterdam.

Ter gelegenheid van de behandeling ter terechtzitting van 16 april 2007 is door de verdediging en de officier van justitie verzocht het procesverloop vast te stellen voor zover dit het nadere onderzoek naar de in het pand [adres] door de deskundige Eikelenboom aangetroffen en door de rechter-commissaris veiliggestelde sporen betreft.

De rechtbank beslist als volgt.

BESLISSING

De rechtbank stelt de stukken in handen van de rechter-commissaris, belast met de behandeling van strafzaken in deze rechtbank, teneinde de deskundige Eikelenboom opdracht te geven, in aansluiting op zijn op 28 augustus 2006 uitgebrachte rapport, naar aanleiding van de resultaten van het DNA-onderzoek dat door het LUMC verricht wordt, een volledige bloedspoorpatroonanalyse uit te voeren en daarover te rapporteren.

De rechtbank verzoekt de deskundige in zijn rapportage in het bijzonder te betrekken:

a. de lezing van [verdachte] op het gebeuren in de [adres] op 12 augustus 2004;

b. de resultaten van het door het LUMC te verrichten DNA-onderzoek;

c. de getuigenverklaring van [getuige], zoals afgelegd ter terechtzitting van 16 april 2007, met name voor zover die verklaring betrekking heeft op de locatie van de volgende voorwerpen:

1. het (bruine) nachtkastje,

2. de staande asbak,

3. de grote Heineken fles,

4. de kleding aan de muur, en

5. de kalender op de deur.

Aldus gegeven door mr. C.A. Heeregrave, voorzitter, mrs. H. Heins en F. Spiering-van der Maden, rechters, in tegenwoordigheid van mr. E.H. Ruitenbeek als griffier en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 25 april 2007.