Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBSGR:2007:BA4335

Instantie
Rechtbank 's-Gravenhage
Datum uitspraak
03-05-2007
Datum publicatie
03-05-2007
Zaaknummer
AWB 07/3138 BESLU
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Voorlopige voorziening
Inhoudsindicatie

Verzoek om voorlopige voorziening van Multicultural Events, organisator van het MELA festival, ten aanzien van het besluit van de Burgemeester van Den Haag waarbij de aanvraag om een vergunning voor het houden van dit festival buiten behandeling is gesteld, omdat de aanvraag te laat was ingediend. De aanvraag was ingediend door De Uithof Haaglanden B.V. Het verzoek om een voorlopige voorziening strekt ertoe dat het Multicultural Events en De Uithof is toegestaan op 5 en 6 mei 2007 het MELA festival te houden, dan wel dat een andere voorziening wordt getroffen die de voorzieningenrechter juist acht. De voorzieningenrechter heeft in het naar aanleiding van het door De Uithof ingediende verzoek om voorlopige voorziening geen aanleiding gevonden een voorziening te treffen. Voor de redenen daarvoor verwijst de voorzieningenrechter naar de overwegingen in de uitspraak van 1 mei 2007 (reg. nr. AWB 07/3106 BESLU) ( LJ-nummer BA4278) . De voorzieningenrechter ziet in hetgeen door verzoekster is aangevoerd in het onderhavige -nader gemotiveerde- verzoek om voorlopige voorziening geen aanleiding daar thans anders over te oordelen. Het verzoek om voorlopige voorziening wordt als kennelijk ongegrond afgewezen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Voorzieningenrechter van de rechtbank 's-Gravenhage

sector bestuursrecht

Reg. nr. AWB 07/3138 BESLU

UITSPRAAK

als bedoeld in artikel 8:84

van de Algemene wet bestuursrecht (Awb)

Uitspraak op het verzoek om voorlopige voorziening van

Multicultural Events and New Dutch Media B.V., gevestigd te Almere, verzoekster,

ten aanzien van het besluit van 25 april 2007 van de Burgemeester van Den Haag, verweerder, waarbij de aanvraag om een vergunning voor een evenement buiten behandeling is gesteld.

Tegen dit besluit heeft verzoekster bezwaar gemaakt. Tevens is op 1 mei 2007 een verzoek om voorlopige voorziening ingediend.

Verzoekster heeft desgevraagd op 2 mei 2007 het verzoek om voorlopige voorziening nader gemotiveerd.

Beoordeling van het verzoek om een voorlopige voorziening

Ingevolge artikel 8:81, eerste lid, van de Awb kan, indien tegen een besluit bij de rechtbank beroep is ingesteld, dan wel, voorafgaand aan een mogelijk beroep bij de rechtbank, bezwaar is gemaakt of administratief beroep is ingesteld, de voorzieningenrechter van de rechtbank die bevoegd is of kan worden in de hoofdzaak, op verzoek een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Artikel 8:83, derde lid, van de Awb bepaalt dat de voorzieningenrechter uitspraak kan doen zonder dat partijen worden uitgenodigd om op een zitting te verschijnen, indien hij kennelijk onbevoegd is of het verzoek kennelijk niet-ontvankelijk, kennelijk ongegrond of kennelijk gegrond is.

De voorzieningenrechter ziet aanleiding om van deze bevoegdheid gebruik te maken.

Verzoekster is organisator van het MELA festival (hierna: het festival). Ten behoeve van het festival heeft De Uithof Haaglanden B.V. (hierna: De Uithof), waar het festival dit jaar op 5 en 6 mei 2007 gehouden zal worden, een aanvraag om vergunning voor het houden van een evenement ingediend. Verweerder heeft de aanvraag buiten behandeling gesteld, omdat deze te laat is ingediend. De Uithof heeft naar aanleiding daarvan een verzoek om voorlopige voorziening ingediend. Het verzoek is op 1 mei 2007 door de voorzieningenrechter afgewezen.

Het verzoek om voorlopige voorziening strekt ertoe dat het Multicultural Events en De Uithof is toegestaan op 5 en 6 mei 2007 het MELA festival te houden, dan wel dat een andere voorziening wordt getroffen die de voorzieningenrechter juist acht.

De voorzieningenrechter laat in het kader van deze procedure in het midden of verzoekster als rechtstreeks of indirect belanghebbende bij het bestreden besluit dient te worden aangemerkt. Vast staat dat het verzoek tot vergunningverlening van de aanvraagster, De Uithof, door verweerder buiten behandeling is gesteld. De voorzieningenrechter heeft in het naar aanleiding van het door De Uithof ingediende verzoek om voorlopige voorziening geen aanleiding gevonden een voorziening te treffen. Voor de redenen daarvoor verwijst de voorzieningenrechter naar de overwegingen in bovengenoemde uitspraak van 1 mei 2007 (reg. nr. AWB 07/3106 BESLU). De voorzieningenrechter ziet in hetgeen door verzoekster is aangevoerd in het onderhavige -nader gemotiveerde- verzoek om voorlopige voorziening geen aanleiding daar thans anders over te oordelen.

Het verzoek om voorlopige voorziening dient, gezien het vorenstaande, als kennelijk ongegrond te worden afgewezen.

Voor een proceskostenveroordeling bestaat geen aanleiding.

Beslissing.

De voorzieningenrechter van de rechtbank 's-Gravenhage,

RECHT DOENDE:

Wijst het verzoek om voorlopige voorziening af.

Aldus gegeven door mr. C.C. de Rijke-Maas, als voorzieningenrechter, en in het openbaar uitgesproken op 3 mei 2007 in tegenwoordigheid van de griffier mr. N.W.A. Verrijt.