Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBSGR:2007:AZ9425

Instantie
Rechtbank 's-Gravenhage
Datum uitspraak
08-02-2007
Datum publicatie
27-02-2007
Zaaknummer
AWB 06/4933 V
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Verzet
Inhoudsindicatie

Opposant heeft beroep ingesteld tegen het besluit van de Staatssecretaris van Defensie van 14 april 2006, omdat hij het niet eens was met de hoogte van de toegekende tegemoetkoming in de ziektekosten. In beroep heeft opposant alsnog een aangepast polisblad overgelegd. Dit gegeven is voor de Staatssecretaris aanleiding geweest de reeds toegekende tegemoetkoming in de ziektekosten aan te passen. Daarop heeft opposant het beroep ingetrokken met het verzoek verweerder te veroordelen in de proceskosten.

(...) Nu de Staatssecretaris is tegemoetgekomen op basis van het aangepaste polisblad dat na het bestreden besluit bekend is geworden, is terecht geoordeeld dat er geen aanleiding is om het verzoek om een proceskostenveroordeling toe te wijzen.

Het verzet is ongegrond.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Rechtbank 's-Gravenhage

sector bestuursrecht

derde afdeling, enkelvoudige kamer

Reg.nr: AWB 06/4933 V

UITSPRAAK

als bedoeld in artikel 8:55

van de Algemene wet bestuursrecht (Awb)

UITSPRAAK OP HET VERZET VAN

[opposant], wonende te [woonplaats], opposant.

I OVERWEGINGEN

1. Bij uitspraak van 11 januari 2007 heeft deze rechtbank het verzoek van opposant om de Staatssecretaris van Defensie te veroordelen in de proceskosten afgewezen.

2. Bij brief van 22 januari 2007 heeft opposant verzet gedaan tegen deze uitspraak.

3. In verzet heeft opposant aangevoerd dat hij niet begrijpt wat er zijnerzijds ongegrond was. Opposant begrijpt niet wat hij fout heeft gedaan.

4. Opposant heeft de rechtbank niet verzocht omtrent het verzet te worden gehoord en de rechtbank heeft geen aanleiding gezien opposant daartoe in de gelegenheid te stellen.

5. De rechtbank overweegt het volgende.

5.1 Opposant heeft bij brief van 14 juni 2006 beroep ingesteld tegen het besluit van de Staatssecretaris van Defensie van 14 april 2006, omdat hij het niet eens was met de hoogte van de toegekende tegemoetkoming in de ziektekosten. Deze tegemoetkoming was gebaseerd op de gegevens die vermeld waren op een door opposant overgelegd polisblad van zijn ziektekostenverzekering. In beroep heeft opposant alsnog een aangepast polisblad overgelegd. Dit gegeven is voor de Staatssecretaris aanleiding geweest de reeds toegekende tegemoetkoming in de ziektekosten aan te passen. Daarop heeft opposant het beroep ingetrokken met het verzoek verweerder te veroordelen in de proceskosten.

5.2 Artikel 8:75a, eerste lid, van de Awb bepaalt dat in geval van intrekking van het beroep omdat het bestuursorgaan geheel of gedeeltelijk aan de indiener van het beroepschrift is tegemoet gekomen, het bestuursorgaan op verzoek van de indiener bij afzonderlijke uitspraak met toepassing van artikel 8:75 in de kosten kan worden veroordeeld. Wordt evenwel tegemoetgekomen op grond van nieuwe feiten en omstandigheden, die dateren van na het bestreden besluit, dan is dit artikel naar het oordeel van de rechtbank niet van toepassing. Nu de Staatssecretaris is tegemoetgekomen op basis van het aangepaste polisblad dat na het bestreden besluit bekend is geworden, is terecht geoordeeld dat er geen aanleiding is om het verzoek om een proceskostenveroordeling toe te wijzen.

6. Het verzet is derhalve ongegrond.

II BESLISSING

De rechtbank 's-Gravenhage,

RECHT DOENDE:

Verklaart het verzet ongegrond.

Aldus gegeven door mr. E. Kouwenhoven en in het openbaar uitgesproken op 8 februari 2007, in tegenwoordigheid van de griffier mr. A.P.J. Heesen.