Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBSGR:2004:AP0268

Instantie
Rechtbank 's-Gravenhage
Datum uitspraak
28-05-2004
Datum publicatie
01-06-2004
Zaaknummer
09/757164-04
Rechtsgebieden
Strafrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

(...) De rechtbank zal de benadeelde partij niet-ontvankelijk verklaren in de vordering tot schadevergoeding, aangezien aan verdachte geen straf of maatregel wordt opgelegd. (...)

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE

SECTOR STRAFRECHT

MEERVOUDIGE KAMER

(VERKORT VONNIS)

parketnummer 09/757164-04

rolnummer 1

's-Gravenhage, 28 mei 2004

De rechtbank 's-Gravenhage, rechtdoende in strafzaken, heeft het navolgende vonnis gewezen in de zaak van de officier van justitie tegen de verdachte:

[verdachte],

geboren op [geboortedatum] te [geboorteplaats],

wonende te [adres].

De terechtzitting.

Het onderzoek is gehouden ter terechtzitting van 14 mei 2004.

De verdachte, bijgestaan door zijn raadsman mr R.A. Kaarls, advocaat te 's-Gravenhage, is ter terechtzitting verschenen en gehoord.

Er heeft zich een benadeelde partij gevoegd.

De officier van justitie mr Klee heeft gevorderd dat verdachte terzake van het hem bij

- gewijzigde - dagvaarding onder 4 primair telastgelegde wordt vrijgesproken en dat verdachte van het hem bij deze dagvaarding onder 1, 2, 3, 4 subsidiair en 5 (feit 1 en 5 in eendaadse samenloop gepleegd) telastgelegde wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 maanden, met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaren.

De officier van justitie heeft geconcludeerd tot toewijzing van de vordering van de benadeelde partij tot een bedrag van € 51.330.-, met bepaling dat indien en voorzover verdachtes mededader(s) voormeld bedrag heeft/hebben betaald, verdachte van betaling zal zijn bevrijd.

Voorts heeft de officier van justitie gevorderd dat de rechtbank aan verdachte de verplichting zal opleggen tot betaling aan de staat van een bedrag groot € 6.770,-, subsidiair 135 dagen hechtenis ten behoeve van NS Reizigers B.V.

De telastlegging.

Aan de verdachte is telastgelegd - na wijziging van de telastlegging ter terechtzitting - hetgeen is vermeld in de ingevoegde fotokopie van de dagvaarding, gemerkt A, en van de vordering wijziging telastlegging, gemerkt A1.

Vrijspraak.

De rechtbank acht op grond van het onderzoek ter terechtzitting niet wettig en overtuigend bewezen hetgeen de verdachte bij - gewijzigde - dagvaarding onder 1, 2, 3, 4 primair en

subsidiair en 5 is telastgelegd, zodat hij daarvan dient te worden vrijgesproken.

De vordering van de benadeelde partij.

NS Reizigers BV, Postbus 19298, 3501 DG Utrecht, heeft zich als benadeelde partij gevoegd ter zake van de vordering tot schadevergoeding, groot € 51.330,-.

De rechtbank zal de benadeelde partij niet-ontvankelijk verklaren in de vordering tot schadevergoeding, aangezien aan verdachte geen straf of maatregel wordt opgelegd.

Beslissing.

De rechtbank,

verklaart niet wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte de bij - gewijzigde - dagvaarding onder 1, 2, 3, 4 primair en subsidiair en 5 telastgelegde feiten heeft begaan en spreekt de verdachte daarvan vrij;

bepaalt dat de benadeelde partij NS Reizigers BV niet-ontvankelijk is in de vordering tot schadevergoeding.

Dit vonnis is gewezen door

mrs Van Belzen, voorzitter,

Bosma en Hartmann, rechters,

in tegenwoordigheid van Van den Bosch, griffier,

en uitgesproken ter openbare terechtzitting van deze rechtbank van 28 mei 2004.

mr Hartmann is buiten staat dit vonnis mede te ondertekenen.