Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBROT:2018:8182

Instantie
Rechtbank Rotterdam
Datum uitspraak
06-09-2018
Datum publicatie
03-10-2018
Zaaknummer
14.1009 ea
Rechtsgebieden
Insolventierecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie

De rechter-commissaris verkort op grond van artikel 349a Fw de termijn van de schuldsaneringsregeling met één jaar omdat schuldenaar tijdens het voorafgaande faillissement voldoende aan de boedel heeft afgedragen.

Wetsverwijzingen
Faillissementswet 349a
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Rechtbank Rotterdam

Team insolventie

verkorting termijn schuldsaneringsregeling ex artikel 349a Faillissementswet

insolventienummer : [nummer]

uitspraakdatum: 6 september 2018

In de schuldsaneringsregeling van:

[naam] ,

[adres]

[woonplaats] ,

schuldenaar,

bewindvoerder: C. van der Velde,

heeft de rechter-commissaris kennis genomen van de brief van schuldenaar van 26 juli 2018, waarin hij verzoekt om verkorting van de termijn van de schuldsaneringsregeling. De bewindvoerder heeft bij brief van 22 augustus 2018 voorgesteld de termijn van de schuldsaneringsregeling te verkorten met één jaar.

De rechter-commissaris stelt vast dat er redenen zijn om over te gaan tot verkorting van de termijn van de schuldsaneringsregeling omdat schuldenaar in het aan de schuldsaneringsregeling voorafgaande faillissement het meerdere boven het vrij te laten bedrag aan de boedel heeft afgedragen.

Gelet op het voorgaande zal als volgt worden beslist.

BESLISSING

De rechter-commissaris:

- stelt de termijn gedurende welke de toepassing van de schuldsaneringsregeling van kracht is vast op twee jaar, ingaande op de dag van de uitspraak tot toepassing van de schuldsaneringsregeling, derhalve tot 19 april 2019.

Deze beschikking is op 6 september 2018 gegeven door mr. A.J. van Spengen, rechter-commissaris.1

1 Tegen deze uitspraak kan degene aan wie de Faillissementswet dat recht toekent, gedurende vijf dagen na de dag van deze beschikking, hoger beroep instellen. Het hoger beroep kan uitsluitend door een advocaat worden ingesteld bij een verzoekschrift, in te dienen ter griffie van de rechtbank dat van deze zaak kennis moet nemen.