Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBROT:2016:5911

Instantie
Rechtbank Rotterdam
Datum uitspraak
12-02-2016
Datum publicatie
29-07-2016
Zaaknummer
494294 / HA RK 16-64
Rechtsgebieden
Bestuursprocesrecht
Bijzondere kenmerken
Wraking
Inhoudsindicatie

Wrakingsverzoek buiten behandeling gesteld vanwege kennelijke niet-ontvankelijkheid. Het onderhavige verzoek is uitdrukkelijk gericht tegen alle rechters werkzaam bij de rechtbank Rotterdam en heeft derhalve geen betrekking op de specifieke rechter(s) door wie de zaak van verzoekster wordt behandeld.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Rechtbank Rotterdam

Meervoudige kamer voor wrakingszaken

Zaaknummer / rekestnummer: 494294 / HA RK 16-64

Beslissing van 12 februari 2016

op het verzoek van

[naam verzoekster] ,

wonende te [adres],

verzoekster,

gemachtigde [naam gemachtigde],

strekkende tot wraking van de rechters werkzaam bij de rechtbank Rotterdam.

1 Het procesverloop en de processtukken

Bij deze rechtbank, afdeling publiekrecht, team bestuur 2, is in behandeling het door verzoekster ingestelde beroep tegen de uitspraak op bezwaarschrift van 29 september 2015 van de Regionale Belasting Groep te Schiedam. Die procedure draagt als kenmerk

ROT 15 / 7068 GGH.

Bij faxbericht van 25 januari 2016 heeft de gemachtigde van verzoekster de wraking van de rechters van de rechtbank Rotterdam verzocht.

De wrakingskamer heeft kennis genomen van het dossier van de hierboven omschreven procedure.

2 De ontvankelijkheid van het verzoek

2.1

Wraking is een middel ter verzekering van de onpartijdigheid van de rechter. Op grond van hetgeen is bepaald in artikel 8:15 van de Algemene wet bestuursrecht kan de rechter die een zaak behandelt door een partij worden gewraakt. Het middel is derhalve toegekend aan een partij die wenst te voorkomen dat een rechter die (naar de partij objectief gezien mocht vrezen) jegens hem of haar een vooringenomenheid koestert, (nog langer) bemoeienis met de zaak zal hebben. Wraking is derhalve uitsluitend mogelijk van de rechter(s) door wie een zaak wordt behandeld.

2.2

Het onderhavige verzoek is uitdrukkelijk gericht tegen alle rechters werkzaam bij de rechtbank Rotterdam en heeft derhalve geen betrekking op de specifieke rechter(s) door wie de zaak van verzoekster wordt behandeld. Verzoekster is daarom kennelijk niet-ontvankelijk in haar verzoek tot wraking. Het verzoek zal op die grond, met toepassing van het bepaalde in artikel 9.1, laatste volzin, van het Wrakingsprotocol van deze rechtbank buiten behandeling worden gesteld.

3 De beslissing

stelt het verzoek tot wraking van alle rechters werkzaam bij de rechtbank Rotterdam wegens kennelijke niet-ontvankelijkheid buiten behandeling.

Deze beslissing is gegeven door mr. A.J.P. van Essen, voorzitter, mr. W.J. Roos-van Toor en mr.drs. E. van Schouten, rechters en door de voorzitter uitgesproken ter openbare terechtzitting van 12 februari 2016 in tegenwoordigheid van J.A. Faaij, griffier.

Verzonden op:

aan:

- verzoekster

- [naam gemachtigde]

- Regionale Belasting Groep, locatie Schiedam