Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBROT:2015:3281

Instantie
Rechtbank Rotterdam
Datum uitspraak
07-05-2015
Datum publicatie
22-05-2015
Zaaknummer
475508 / HA RK 15-371
Rechtsgebieden
Civiel recht
Bijzondere kenmerken
Wraking
Inhoudsindicatie

Wrakingsverzoek buiten behandeling gesteld wegens kennelijke niet-ontvankelijkheid. Het verzoek is uitdrukkelijk gericht tegen alle kantonrechters werkzaam op de locatie Dordrecht en heeft derhalve geen betrekking op de specifieke rechter(s) door wie de zaak van verzoekster wordt behandeld.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Rechtbank Rotterdam

Meervoudige kamer voor wrakingszaken

Zaaknummer / rekestnummer: 475508 / HA RK 15-371

Beslissing van 7 mei 2015

op het verzoek van

[naam verzoekster] ,

wonende te [woonplaats],

verzoekster,

strekkende tot wraking van alle kantonrechters werkzaam op de locatie Dordrecht.

1 Het procesverloop en de processtukken

Verzoekster is krachtens verstrekte last van de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam op verzoek van de [naam eiseres] gedagvaard om op 7 mei 2015 om 10.30 uur te verschijnen ter terechtzitting van de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, locatie Dordrecht, rechtdoende in kort geding.

Die procedure draagt als kenmerk 4036891 VV EXPL 15-31.

Bij brief van 5 mei 2015 heeft verzoekster wraking van alle kantonrechters werkzaam op de locatie Dordrecht verzocht.

2 De ontvankelijkheid van het verzoek

2.1

Wraking is een middel ter verzekering van de onpartijdigheid van de rechter. Op grond van hetgeen is bepaald in artikel 36 Rv kan de rechter die een zaak behandelt door een partij worden gewraakt. Het middel is derhalve toegekend aan een partij die wenst te voorkomen dat een rechter die (naar de partij objectief gezien mocht vrezen) jegens hem of haar een vooringenomenheid koestert, (nog langer) bemoeienis met de zaak zal hebben. Wraking is derhalve uitsluitend mogelijk van de rechter(s) door wie een zaak wordt behandeld.

2.2

Het onderhavige verzoek is uitdrukkelijk gericht tegen alle kantonrechters werkzaam op de locatie Dordrecht en heeft derhalve geen betrekking op de specifieke rechter(s) door wie de zaak van verzoekster wordt behandeld. Verzoekster is daarom kennelijk niet-ontvankelijk in haar verzoek tot wraking. Het verzoek zal op die grond, met toepassing van het bepaalde in artikel 9.1, laatste volzin, van het Wrakingsprotocol van deze rechtbank buiten behandeling worden gesteld.

3 De beslissing

stelt het verzoek tot wraking van alle kantonrechters werkzaam op locatie Dordrecht wegens kennelijke niet-ontvankelijkheid buiten behandeling.

Deze beslissing is gegeven door mr. E.D. Rentema, voorzitter, mr. P. Joele en mr. A.A. Kalk, rechters en door de voorzitter uitgesproken ter openbare terechtzitting van 7 mei 2015 in tegenwoordigheid van S.H. Groesbeek, griffier.

2515/2477/2486

Verzonden op:

aan:

-

-

-

-