Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBROT:2009:BI7172

Instantie
Rechtbank Rotterdam
Datum uitspraak
29-04-2009
Datum publicatie
11-06-2009
Zaaknummer
09/1398
Formele relaties
Hoger beroep: ECLI:NL:CBB:2012:BV1541, Overig
Hoger beroep: ECLI:NL:CBB:2012:BV1544, Overig
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Op het moment van het instellen van het beroep bestond eiseres ten gevolge van een juridische fusie niet meer als zelfstandig rechtspersoon en kan derhalve geen rechtshandelingen als het instellen van beroep meer verrichten. Het beroep is dan ook niet-ontvankelijk.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

RECHTBANK ROTTERDAM

Sector Bestuursrecht

Meervoudige kamer

Reg.nr.: AWB 09/1398 MEDED-T1

Proces-verbaal mondelinge uitspraak

gedaan op 29 april 2009 in het geding tussen

[Naam] B.V., eiseres, gevestigd te [plaats],

gemachtigde mr. M.F.A.M. Smeets, advocaat te Amsterdam,

en

de raad van bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, verweerder,

Na de sluiting van het onderzoek ter zitting op 29 april 2009 heeft de rechtbank onmiddellijk mondeling uitspraak gedaan. De beslissing en de gronden van de beslissing luiden als volgt.

Beslissing

De rechtbank,

rechtdoende:

verklaart het beroep niet-ontvankelijk.

Gronden

Namens eiseres is op 13 maart 2008 beroep ingesteld tegen het besluit van verweerder van 1 februari 2008. Uit het door verweerder ter zitting overgelegde uittreksel uit het handelsregister van de Kamers van Koophandel volgt dat eiseres ten gevolge van een juridische fusie op 19 december 2007 als zelfstandig rechtspersoon is opgehouden te bestaan. Op het moment van het instellen van het beroep bestond eiseres niet meer als zelfstandige rechtspersoon en kon derhalve geen rechtshandelingen als het instellen van beroep meer verrichten.

Het beroepschrift biedt geen aanknopingspunten om dit ingediend te achten door de na de fusie verkrijgende rechtspersoon. De rechtbank ziet geen mogelijkheid om, zoals gemachtigde van eiseres ter zitting heeft voorgesteld, dit gebrek alsnog te herstellen onder toepassing van artikel 6:6 van de Algemene wet bestuursrecht.

De rechtbank heeft voor haar oordeel ondersteuning gevonden in de uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 27 februari 2008 (LJN: BC5247) en van het College van Beroep voor het bedrijfsleven van 1 december 2008 (LJN: BG8049).

Voor een veroordeling in de proceskosten bestaat geen aanleiding.

Aldus gedaan door mr. M. Schoneveld, voorzitter, en mr. J.H. de Wildt en mr. Y.E. de Muynck, leden, in tegenwoordigheid van mr. A.Th.A.M. Schouw, griffier.

De griffier: De voorzitter:

Een belanghebbende - onder wie in elk geval eiseres wordt begrepen - en verweerder kunnen tegen deze uitspraak hoger beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Postbus 20021, 2500 EA 's-Gravenhage. De termijn voor het indienen van het beroepschrift is zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het afschrift van dit proces-verbaal is verzonden.

Afschrift verzonden op: