Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:RBROT:2009:BH0131

Instantie
Rechtbank Rotterdam
Datum uitspraak
16-01-2009
Datum publicatie
16-01-2009
Zaaknummer
322202 / HA RK 09-6
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Bijzondere kenmerken
Eerste aanleg - meervoudig
Inhoudsindicatie

Wrakingsverzoek niet-ontvankelijk. Wraking van de gehele rechtbank is niet mogelijk.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Beschikking

RECHTBANK ROTTERDAM

Meervoudige kamer voor wrakingszaken

Uitspraak : 16 januari 2009

Zaaknummer : 322202

Rekestnummer : HA RK 09-6

Beslissing van de meervoudige kamer op het verzoek van:

[naam verzoekster],

wonende te [adres],

verzoekster,

gemachtigde [naam gemachtigde],

strekkende tot wraking van de rechtbank Rotterdam.

1. Het procesverloop en de processtukken

Bij deze rechtbank, sector bestuursrecht, is in behandeling de beroepsprocedure van verzoekster tegen het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, het Hoofd van het Bureau Bestuurlijke Boetes van de Keuringsdienst van Waren te 's-Gravenhage, welke procedure als kenmerk heeft AWB 08/113 BC GVZ GGR2 T2.

Bij brief van 5 januari 2009 verzoekt verzoekster de wraking van de rechtbank.

De wrakingskamer heeft kennis genomen van het griffiedossier van de hierboven omschreven procedure, waarin zich onder meer bevinden de oproepingen van verzoekster en haar gemachtigde, alsmede genoemd Ministerie voor de behandeling van het beroep ter zitting van de rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht op 11 februari 2009. In die oproepingen is aan de procespartijen meegedeeld dat de behandelend rechter is: [naam rechter].

2. Het verzoek

Verzoekster verzoekt de wraking van de rechtbank Rotterdam vanwege - kort samengevat - haar slechte ervaringen met de rechtbank Rotterdam in een procedure, welke enkele jaren geleden bij deze rechtbank is gevoerd. Zij verzoekt een andere rechtbank toe te wijzen, bij voorkeur de rechtbank Almelo, waaronder haar woonplaats ressorteert.

3. De beoordeling

3.1

Ingevolge artikel 8:15 van de Algemene wet bestuursrecht kan een partij wraking verzoeken van elk van de rechters die de zaak behandelen. Het verzoek van verzoekster tot wraking van (alle rechters van) de rechtbank Rotterdam is derhalve slechts ontvankelijk voor zover ieder van deze rechters een zaak behandelen waarin verzoekster procespartij is. Nu door verzoekster hieromtrent niets naders is gesteld, zal de rechtbank ervan uitgaan dat er buiten de in deze beschikking genoemde zaak, waarin verzoekster procespartij is, geen andere zaken bij andere rechters bij deze rechtbank in behandeling zijn. Het verzoek tot wraking van (alle rechters van) de rechtbank Rotterdam is derhalve niet-ontvankelijk voor zover dit verzoek niet is gericht tegen [naam rechter].

3.2

Voor zover het verzoek tot wraking is gericht tegen de behandelend rechter [naam rechter] moet het verzoek eveneens niet-ontvankelijk worden verklaard, omdat het wrakingsverzoek niet is gebaseerd op concrete, op de betrokken rechter toegespitste argumenten. Immers, hetgeen verzoekster aanvoert ter onderbouwing van haar verzoek hebben alle betrekking op een niet nader gespecificeerde, in het verleden bij deze rechtbank gevoerde procedure.

3.3

Verzoekster is derhalve niet-ontvankelijk in haar wrakingsverzoek.

3.4

Ten overvloede overweegt de meervoudige kamer voor de behandeling van wrakingszaken dat zij niet bevoegd is kennis te nemen van het verzoek van verzoekster tot verwijzing van de hiervoor omschreven bestuursrechtelijke procedure naar een andere rechtbank. Dit verzoek dient zij te richten aan de behandelend bestuursrechter.

4. De beslissing

Verklaart verzoekster niet-ontvankelijk in haar verzoek.

Deze beslissing is gegeven op 16 januari 2009 door mr. A.J.P. van Essen, voorzitter, mr. L.A.C. van Nifterick en mr. H. van Lokven-van der Meer, rechters.

Deze beslissing is door de voorzitter uitgesproken ter openbare terechtzitting in tegenwoordigheid van J.A. Faaij, griffier.